De organisatie hoopt een duwtje in de goede richting te geven.
De organisatie hoopt een duwtje in de goede richting te geven. ((Foto: Pixabay))

Wandelen in Overwhere onder leiding van specialisten

PURMEREND - Vanaf woensdag 13 november wandelt huisartsenpraktijk Merlijn en Van Doorn afwisselend met een medewerker van het Sociaal Wijkteam, FysioConsult Purmerend, diëtistenpraktijk Sandra Heemstra, De Zorgcirkel en Spurd elke woensdag van 10.30 tot 11.00 uur. Iedereen die wil wandelen maar het niet alleen wil doen is van harte welkom.

Het verzamelpunt is bij Wijkplein Where, Triton 73. Elke week wordt een route bepaald in de omgeving, afhankelijk van het wandeltempo van deelnemers. Na afloop kunnen de wandelaars samen (en geheel vrijblijvend) een kopje koffie drinken bij het Wijkplein Where. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Motiveren

De wandelbegeleiders zijn afwisselend een praktijkondersteuner, een huisarts, een buurtsportcoach, een medewerker van het sociaal wijkteam, een fysiotherapeut, een wijkverpleegkundige of een diëtist. Stuk voor stuk enthousiaste mensen die de inwoners van Purmerend Overwhere willen motiveren te bewegen.

Een gezonde leefstijl maakt ons gezonder: makkelijk gezegd en moeilijk gedaan. Om die reden, en ook omdat gezamenlijk een activiteit ondernemen leuk en inspirerend is, hebben de bovengenoemde organisaties met elkaar deze wekelijkse wandelgroep opgezet. Doel van de wandelgroep is om inwoners van Purmerend - jong of oud en met of zonder een chronische ziekte - te inspireren tot meer bewegen.

Duwtje in richting

Een half uurtje gezond wandelen helpt om je wat fitter te voelen, is goed voor de bloeddruk, goed voor de longen en goed voor de conditie. Daarnaast is het een laagdrempelige manier voor mensen met een fysieke beperking om nieuwe mensen te ontmoeten. De organisatoren hopen met de wandelgroep een duwtje te kunnen geven in de sportieve richting 'bewegen is een medicijn' en 'voorkomen is beter dan genezen'.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten