IJsie Prima bekroond tot IJssalon van het Jaar 2020/2021

Algemeen
Het gezin Baars Kees, Regien, Kees jr. en Ties.
Het gezin Baars Kees, Regien, Kees jr. en Ties. (Foto: Marc Moussault)

CALLANTSOOG - Broers Kees en Ties Baars sprongen een gat in de lucht nadat de verlossende woorden werden uitgesproken. IJssalon IJsie Prima is uitgeroepen tot winnaar van de titel IJssalon van het Jaar 2020/2021. In de zogeheten Ice Room, keken de vijf finalisten toe hoe in de studio ernaast de winnaar bekend werkt gemaakt.

De bekendmaking had plaats in de Next Level-foyer in Evenementenhal Gorinchem, waar de derde generatie ijsmakers Baars naartoe waren gereisd. “Het was ontzettend spannend,” zegt Kees na afloop. “Het is een sterk deelnemersveld. Iedere finalist is echt met zijn vak bezig. We hebben lang moeten wachten op deze uitreiking en op het moment suprême waren we superzenuwachtig. En als het dan lúkt: wat een geweldig gevoel!”

IJsie Prima scoort hoog op alle fronten. Zowel de vakjury als de inspecteur voedselveiligheid zijn erg onder de indruk van het familiebedrijf van de broers Kees en Ties Baars en hun ouders. Het oordeel: “Een goed georganiseerde onderneming. De zin om hier ijs te eten én te maken straalt ervan af.”

Uit een prachtig speciaal voor deze award gemaakte chocolade paasei, gemaakt door Meester Patissier Hidde de Brabander, kwam het briefje met de winnaar vandaan. “Dit is werkelijk een kroon op ons werk.” Eenmaal terug in Callantsoog stonden familie, vrienden en collega’s de heren op te wachten. ‘’We hebben het wel even gevierd, lacht Kees. Champagne, ballonnen en zoveel boeketten van klanten uit de omgeving. Dat is fantastisch, want zij zijn toch de echte jury.’’