Op de foto Greetje Gutter, John Dekker en Els Gutter tijdens de wijnroute.
Op de foto Greetje Gutter, John Dekker en Els Gutter tijdens de wijnroute. ((Foto: Ria Houweling-Bouwman ))

Wijnroute zeer geslaagd

WATERLAND - Door de ondernemersvereniging Waterland werd afgelopen zaterdag voor de negende keer de inmiddels befaamde Wijnroute georganiseerd. Deelnemers waren gemakkelijk te herkennen aan het wijnglas in hun handen, dat als een soort toegangsbewijs geldt. Met het glas in de hand konden ze langs zo'n dertig ondernemers, die door Wine Affairs waren bevoorraad met allemaal verschillende, puike wijnen.

De serieuzere bezoekers konden daarbij op een formulier hun "jury-beoordeling" noteren. De variatie aan ondernemers en wijnen maakt de Wijnroute bijzonder en de uitspraak "Goh, wat leuk! Ik ben hier nog nooit binnen geweest", viel vaak te noteren. Iedere wijnproever kon voor het eerst kennis maken met de 'Onyx, De Wijze Kater', een nieuwe zaak in de Groote Noord, waar je terecht kunt voor edelstenen en allerlei esoterische producten. Maar ook het verrassende Mama Maria Swimwear, in april geopend aan het Zuideinde, was voor het eerst van de partij.

Geweldige entourage

Natuurlijk kwamen ook vele bezoekers gewoon voor de gezellige sfeer. Het droge weer maakte dat de straten vol stonden met mensen en de aankleding van hun zaak door sommige ondernemers met vuurkorven, hier en daar live muziek en in enkel geval zelfs een complete tropische barbecue-tuin zorgde voor een geweldige entourage.

Uiteraard doet het historische decor van de Monnickendamse binnenstad met elk half uur de ongestemde tonen van het beroemde carillon een laatste duit in het zakje om de avond zeer geslaagd te noemen.

Dat wordt weer uitkijken naar volgend jaar, wanneer voor de tiende keer de jubileum-editie van de Wijnroute Monnickendam zal plaatsvinden!

Meer berichten