Wethouder feliciteert winnaar Michelin-ster in Rijswijk met bloemen

Algemeen
Wethouder Armand van de Laar komt een bloemetje brengen bij Erik Tas, die een Michelinster heeft verdiend met zijn restaurant 't Ganzenest.
Wethouder Armand van de Laar komt een bloemetje brengen bij Erik Tas, die een Michelinster heeft verdiend met zijn restaurant 't Ganzenest. (Foto: Frank Jansen)

Pas tien maanden in totaal is restaurant ‘t Ganzenest geopend, maar nu al goed voor de eerste Michelin-ster van Rijswijk. Wethouder Armand van de Laar (Economie) feliciteerde eigenaar en chef Erik Tas op dinsdag 31 mei met een bos bloemen.

Maandag 30 mei werden in het DeLaMar Theater in Amsterdam de Michelin-sterren uitgereikt. ‘t Ganzenest behoorde tot een van de tien restaurants in heel Nederland die hun eerste Michelin-ster toebedeeld kregen. Erik Tas en zijn team waren door het dolle heen van blijdschap.

Belangrijke waardebepaling

Een Michelin-ster is een belangrijke waardebepaling voor gastronomische kwaliteit; dit eervolle symbool wordt alleen toegekend aan restaurants met een goede tot zeer goede keuken en een correcte bediening. Jaarlijks verschijnt de Michelin Gids, waarin restaurants verschijnen die speciaal door de Michelin-inspecteur zijn geselecteerd. Erik Tas wist vóór de uitreiking op 30 mei al dat ‘t Ganzenest in de gids zou worden opgenomen, maar de ster kwam voor hem en zijn team als een complete verrassing.

Aanwinst

Wethouder Armand van de Laar: “Mensen van Leiden tot aan Rotterdam komen particulier en zakelijk naar Rijswijk om te eten bij ‘t Ganzenest. Het restaurant aan de Vliet is met deze topkwaliteit een geweldige reclame voor Rijswijk. We hebben de regio heel wat te bieden. Ik ben blij met deze aanwinst in onze stad.”

Feestje in Rijswijk

Aan Omroep West gaf Tas maandag aan “eerst naar Rijswijk te gaan om een goed feestje te vieren”, maar daarna met zijn team “keihard te gaan werken, op naar die tweede ster”. In onze regio hebben slechts vijf andere restaurants een ster: in Bergambacht, Schipluiden, Den Haag, Warmond en Noordwijk.