Expositie over vrouwelijk lichaam van queer kunstenares bij galerie Arti Shock

Algemeen
Foto ter illustratie, niet van de kunstenares of Galerie Arti Shock.
Foto ter illustratie, niet van de kunstenares of Galerie Arti Shock. (Foto: Pixabay)

Metamorphoses (everything’s growing in my garden), dat is de titel van de nieuwe expositie die zondag 21 augustus opent bij galerie Arti Shock. De expositie, door kunstenaar Laurence Herfs, gaat over het vrouwelijk lichaam.

“In Metamorphoses onderzoekt Laurence het vrouwelijk lichaam in transformatie", meldt de site van Galerie Arti Shock. "Hoe mogen vrouwelijke lichamen ruimte innemen en wat betekent het als ze zich vormen op manieren die niet gewenst zijn? Te groot, te klein, te veel, te weinig of de verkeerde kleur, gesloten of helemaal open – het vrouwelijk lichaam dient als een gepolitiseerde ruimte die vervormt onder de druk van de blikken die haar zeggen hoe ze hoort te zijn.”


Laurence Herfs

Het is de eerste soloshow voor Laurence Herfs, voor wie het onderwerp, als queer kunstenares, persoonlijk is. Zelf kijkt Laurence erg naar de opening uit. Op haar Instagram meldt ze dat de expositie voortbouwt op haar afstudeerwerk met nieuwe, oude en herbewerkte stukken vol planten en wijnstokken, blote dames en "zelfs af en toe een bloem".

 De tentoonstelling opent op zondag 21 augustus om 15.00 uur bij Galerie Arti Shock, Schoolstraat 26 in Rijswijk.