180 woningen op gemoderniseerde Prinsenpassage

Algemeen
De intentieverklaring Prinsenpassage wordt getekend door Marcel Kokkeel, Heino Vink en Armand van de Laar.
De intentieverklaring Prinsenpassage wordt getekend door Marcel Kokkeel, Heino Vink en Armand van de Laar. (Foto: RH)

Vanaf de Churchilllaan valt de luifel boven de ingang van de Prinsenpassage direct op. Tot nu toe was dit nog een grijs gebied bij de ontwikkeling van Stadscentrum Bogaard. Donderdagochtend tekenen Marcel Kokkeel en Heino Vink, van SB Real Estate de eigenaar van de Prinsenpassage samen met wethouder Armand van de Laar een intentieverklaring met plannen voor dit gebied.

Bogaard Wonen

Door Robert Heijdemann

Sinds begin jaren zestig zag de Prinsenpassage veel veranderingen voorbij komen. Gebouwd naar Amerikaans voorbeeld was In de Bogaard het eerste moderne winkelcentrum van ons land. Nu, zestig jaar later is het tijd voor een ingrijpende modernisering. Concurrentie van de Haagse binnenstad en de Mall in Leidschendam vraagt een koerswijziging.


De Prinsenpassage, waarop 180 woningen worden gebouwd. - RH

Stadscentrum

De komende jaren komen er in het gebied 2500 nieuwe woningen bij. De aanwezigheid van eerstelijnsvoorzieningen en horeca maakt het van de Bogaard een stadscentrum. Er zijn delen van het centrum die compleet worden gesloopt, om plaats te maken voor een nieuwe bestemming. De Prinsenpassage is nu vooral een 20.000 m2 groot winkelgebied. Dat wordt in de plannen wel aangepast aan de huidige trends. Daardoor komt er ook veel groen. Aan de randen worden op de winkels woningen gebouwd. 180 in totaal. Het dak wordt geheel ‘groen’. Belangrijk bij warme zomers. Op de eerste etage komt een binnentuin, een patio voor deze bewoners.

Na zomer 2025

Nu de intentieverklaring is getekend kan het plan verder worden uitgewerkt. Naar verwachting zullen de bezoekers van de Bogaard na de zomer 2025 de eerste bouw en verbouwactiviteiten zien.

Aanpassing 16:02 19/1: In een eerdere versie van dit artikel stond abusievelijk dat er 160 woningen worden gebouwd. Dit worden er iets meer: 180.