Veel nieuwe gezichten bij wilgen knotten in Rijswijk

Agrarisch
Bij de start van het nieuwe knotseizoen in Rijswijk hielpen opvallend veel nieuwe vrijwilligers mee.
Bij de start van het nieuwe knotseizoen in Rijswijk hielpen opvallend veel nieuwe vrijwilligers mee. (Foto: Nieuwsbrief Natuurlijk Delfland)

Zaterdag 5 november staken de vrijwilligers van Natuurlijk Delfland weer de handen uit de mouwen tijdens het wilgen knotten in Rijswijk. Er waren opvallend veel nieuwe helpende handen.

De wilgen werden in Rijswijk geknot door een team van 13 personen. Maar liefst zes personen sloten voor het eerst aan. “Een mooie bezetting om aan de slag te gaan,” aldus coördinator Wouter Muller in de nieuwsbrief van Natuurlijk Delfland. 

Educatief Natuurcentrum

Het knotten gebeurde zaterdag 5 november van 10.00 tot 12.30 uur. Bij het nieuwe Educatief Natuurcentrum in de Natuurtuin, Wilhelminapark, ging een deel van de ploeg op de foto. In dit natuurcentrum slaan de vrijwilligers hun gereedschap op en drinken ze een welverdiende kop koffie.

Ideale knottijd

Tussen november en maart is het tijd om wilgen te knotten. Als knotbomen niet op tijd geknot worden, worden de takken van de boom te zwaar en zal de boom uiteindelijk uit elkaar scheuren. Wilgen hoeven niet elk jaar geknot te worden: eens in de twee à vijf jaar is voldoende.   

Ook meehelpen?

In Rijswijk gaat de ploeg elke 14 dagen aan de slag. Wie ook mee wil helpen, kan meer informatie opvragen of zich aanmelden via natuurlijkdelfland@knnv.nl. Of bel Geert van Poelgeest, 06 – 33 00 17 42.