Jaywindra M. (37) uit Rijswijk veroordeeld in België

Politie
Het drietal probeerde hun slag te slaan bij de ALDI in Turnhout, België.
Het drietal probeerde hun slag te slaan bij de ALDI in Turnhout, België. (Foto: Google Maps)

Jaywindra M. uit Rijswijk is veroordeeld in België voor meerdere diefstallen in filialen van supermarktketen Aldi. Dit deed hij samen met twee andere verdachten uit Nederland, de 41-jarige Balkrishan C. uit Zaandam en diens partner Daniela M. (37). Dat maakte een Belgische nieuwssite 2 november bekend.   

M. is veroordeeld tot een celstraf van 12 maanden en een boete van 800 euro. De 37-jarige Surinamer werd 28 augustus 2022 opgepakt in een Aldi in Turnhout, België toen hij de winkel wilde verlaten met een karretje vol media-apparatuur. Het personeel van de Aldi merkte de diefstal op. Zijn twee medeplichtigen werden iets later aangehouden, toen ze in een auto reden met een Nederlandse kentekenplaat. Ze hadden hun T-shirts verwisseld om minder herkenbaar te zijn.

Net over de grens

Aldi heeft meer dan 440 supermarkten in België, waarvan een groot deel in het noorden, net over de grens bij Nederland. Het filiaal in Turnhout ligt niet ver van de grens met Noord-Brabant. De drie verdachten gingen eerder het dievenpad op in het eveneens Belgische Beerse, dat vlakbij Turnhout ligt. Ook daar probeerden ze elektronica te stelen bij een Aldi. De veroordeling door de rechtbank heeft dan ook betrekking op meerdere diefstallen in diverse filialen van de supermarktketen.

Opgelegde straffen

Jaywindra M. is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden en een boete van 800 euro. Balkrishan C. is veroordeeld voor het ontvreemden van de goederen en krijgt 18 aanden cel en 1.200 euro boete. Daniela M. kreeg, als bestuurder van de auto, de mildste straf: 12 maanden voorwaardelijk en een boete van 800 euro.