16 maanden geëist tegen man die rioolwerker aanreed op Haagweg

Politie
De rioolwerker raakte bij de aanrijding op de Haagweg in Rijswijk ernstig gewond. Foto ter illustratie.
De rioolwerker raakte bij de aanrijding op de Haagweg in Rijswijk ernstig gewond. Foto ter illustratie. (Foto: Pixabay)

Het Openbaar Ministerie (OM) eist een gevangenisstraf van 16 maanden tegen een 27-jarige man uit Drieborg (Groningen) die op 25 augustus in Rijswijk een wegwerker heeft aangereden. Dat maakt Dagblad van het Noorden bekend. De bestuurder was dronken, stoned, had geen rijbewijs en reed veel te hard.

De rioolwerker was aan het werk op de Haagweg, bij de kruising met de Herenstraat. Hij liep door de aanrijding onder meer een gecompliceerde been- en schedelbreuk op.

Valse verklaring

De Groninger reed minstens 79 kilometer per uur waar vanwege werkzaamheden aan het riool 30 kilometer per uur was toegestaan. Zonder rijbewijs, dronken en stoned reed hij rond. Hij werd direct aangehouden na de aanrijding. In eerste instantie legde hij de valse verklaring af dat hij een bijrijder was en dat de echte bestuurder was weggerend. Volgens het OM spreken getuigen en camerabeelden dat verhaal tegen. 

Eerder de fout in

De man uit Drieborg heeft eerder een aan hem opgelegd drugsverbod geschonden en is in 2021 ook al veroordeeld voor rijden onder invloed en zonder rijbewijs. Volgens de officier van justitie heeft hij een forse gevangenisstraf nodig om er echt wat van te leren. Over veertien dagen doet de rechtbank in Den Haag uitspraak.