Rijswijkse hockyers via shoot-outs naar halve finale Silver Cup

Sport
Dankzij de plaatsing voor de halve finale mag Rijswijk in het nieuwe seizoen deelnemen aan de Gold Cup.
Dankzij de plaatsing voor de halve finale mag Rijswijk in het nieuwe seizoen deelnemen aan de Gold Cup. (Foto: Peter Petit)

RHC heeft vrijdagavond in Oosterhout dankzij het beter benutten van shoot-outs in de noodzakelijke verlenging, de halve finale van de Silver Cup behaald ten koste van Warande Oosterhout. De wedstrijd kende een hectisch slot, met een groene en gele kaart voor Rijswijk, waarin de thuisploeg in de laatste fase nog de gelijkmaker 1-1 wist te scoren. 

In de tweede periode had Laurens Boone de Rijswijkers met een velddoelpunt op een 0-1 voorsprong gebracht. Uiteindelijk moesten shoot-outs de beslissing brengen. Dankzij wederom subliem keeperswerk van Rijswijk goalie Stan Glen toonden de Rijswijkers zich met 1-3 de sterksten in deze barrage. Hidde Caminada maakte de beslissende treffer voor het team van hoofdcoach Dirk Wils. Zijn team had zich al lang op het nemen van shoot-outs voorbereid en er veel trainingsuren aan besteed.  Doelman Glen stopte vijf van de 4 shoot-outs, voor Rijswijk waren naast Caminada ook Thomas de Haan en Quincy Colsen succesvol. 

De overige drie halve finalisten zijn AthenA (Amsterdam), Union (Malden) en EHV (Enschede). Deze halve finales worden vrijdag gespeeld, de loting is maandag op het bondsbureau van de hockeybond in Amsterdam. Bij winst is Rijswijk, dat hoopt op een thuiswedstrijd, net als afgelopen seizoen finalist. Toen werd op neutraal terrein in Houten verloren van Helmond. Dankzij de plaatsing voor de halve finale mag Rijswijk in het nieuwe seizoen deelnemen aan de Gold Cup, het bekertoernooi van teams tot en met de Overgangsklasse.