Markten in Rijswijk 2023: hier vind je ze en op deze dagen!

Uitgaan
Hier vind je de markten in Rijswijk!
Hier vind je de markten in Rijswijk! (Foto: Unsplash)

RIJSWIJK - Rijswijk is een stad vol geschiedenis, cultuur en bruisende markten. De weekmarkten zijn één van de vele hoogtepunten van de stad en bieden veel verse producten, ambachtelijke producten en antiek aan. In dit artikel zetten we alle markten van Rijswijk op een rij!

De markten in Rijswijk

De weekmarkten in Rijswijk zijn niet alleen een plek om te winkelen, maar ook om te genieten van de levendige sfeer en de lokale cultuur. Ze zijn een must-visit voor iedereen die de stad bezoekt en wil genieten van een authentieke ervaring. Dit zijn alle markten in Rijswijk:

  • Woensdag: Antiek en Curiosamarkt bij Oude Kerk Rijswijk
  • Donderdag: Markt Bogaardplein Rijswijk
  • Zaterdag: Markt Herenstraat Rijswijk

Antiek en Curiosamarkt Rijswijk

Iedere woensdag wordt er op het plein voor de Oude Kerk in de Herenstraat een Antiek en Curiosamarkt georganiseerd. Dit is bij winkelcentrum Oud Rijswijk, waar ook meer dan genoeg mogelijkheden zijn voor bijvoorbeeld andere boodschappen, een lekkere lunch of een verfrissend ijsje!

Adres: Plein voor de Oud Kerk (Herenstraat), Rijswijk.

Markt Bogaardplein Rijswijk

Donderdag van 08.00 tot 16.00 uur

Op donderdag kun je op het Bogaardplein de markt in Rijswijk bezoeken, waar marktlieden hun diverse assortiment aanbieden. Het plein is gevuld met verschillende marktkramen die een verscheidenheid aan producten presenteren. De wekelijkse donderdagmarkt begint om 09.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Op de Bogaardplein markt kun je de hele dag door genieten van de variëteit aan producten en verkopers.

Adres: Bogaardplein (Bogaard Stadscentrum), Rijswijk.

Markt Herenstraat Oud Rijswijk

Zaterdag van 08.00 tot 16.00 uur

Elke zaterdag kun je de marktkooplui vinden op de Herenstraat markt in Rijswijk. De markt bestaat uit diverse kramen die verspreid zijn over de Herenstraat. Hier is voor ieder wat wils te vinden! Deze wekelijkse zaterdagmarkt is er altijd, waar je tussen 08.00 uur en 16.00 uur terecht kunt voor zowel kleine als grote boodschappen. Met meer dan 40 kramen rondom de Oude Kerk en winkelcentrum Oud Rijswijk is deze zaterdagmarkt een ware belevenis. Je kunt langs kraampjes vol bloemen, kaas, groenten, vis, noten, brood, en zelfs dierenbenodigdheden wandelen.

Adres: Herenstraat, Rijswijk.

Marktstandplaats aanvragen Rijswijk

Wil je een marktstandplaats op een van de markten in Rijswijk? Zo kun je een vergunning aanvragen voor een marktstandplaats in de gemeente Rijswijk:

Vul het aanvraagformulier in. Hierin wordt onder andere gevraagd naar:

  • Wat je van plan bent te verkopen
  • Of je een eenmalige of vaste standplaats wilt
  • De afmetingen van je kraam
  • Je KvK-nummer

Stuur het ingevulde formulier naar stadhuis@rijswijk.nl. Zet “Aanvraag marktstandplaats” in het onderwerp van de e-mail.

Voeg bij je aanvraag de volgende bijlagen toe:

  • Een geldig legitimatiebewijs
  • Een foto van je kraam of verkoopwagen

Voor inschrijving op de wachtlijst voor In de Bogaard of in Oud Rijswijk wordt een bedrag van 19,20 euro gevraagd voor het jaar 2022.