Winter Open Dag in de Natuurtuin

Uitgaan
Het Wilhelminapark in winterse sferen.
Het Wilhelminapark in winterse sferen. (Foto: PR)

De stichting Natuurtuin Wilhelminapark opent op zondag 14 januari tussen 13.00 en 16.30 uur de poorten voor belangstellenden vanwege de Winter Open Dag. Vrijwilligers geven deze middag informatie over de nieuwste ontwikkelingen in de Natuurtuin.

Pieter Aaldring, stadsvogeladviseur voor Delft en omgeving, houdt vanaf 14.00 uur een lezing. “Veel natuurlijke leefgebieden van vogels verdwijnen omdat bebouwing oprukt”, constateert hij. “Steden breiden uit en worden steeds dichter bebouwd. We kunnen vogels helpen door onze omgeving én tuinen zo in te richten dat ze er in kunnen leven, voedsel vinden, zich kunnen voortplanten en een veilig onderkomen vinden. Maar hoe pak je zoiets precies aan?”

Na zijn lezing zal Pieter Aaldring ook een rondleiding gericht op vogels verzorgen. Daarnaast zijn door andere vrijwilligers nog meer rondleidingen mogelijk. Zo leidt een IVN natuurgids bezoekers rond en laat daarbij zien wat er in de winter allemaal te ontdekken valt. Tevens is er een rondleiding over hoe de Natuurtuin onderhouden wordt. Het is mooi te zien hoe de tuin zich na het regelmatige onderhoud van afgelopen jaren ontwikkeld heeft. Enkele vrijwilligers laten tijdens de rondleiding zien wat het onderhoud in de tuin precies inhoudt. Ondertussen kunnen kinderen leuke pindaslingers maken, die ze thuis op het balkon of in de tuin kunnen ophangen. Daarnaast is er de gelegenheid om kunstraten te maken en kaarsen te rollen in de blokhut. Het is binnen warm en aangenaam met de geur van bijenwas. Er kunnen ook natuurlijke en zelfgemaakte producten worden gekocht, zoals kaarsen van bijenwas en zuivere honing.

De Natuurtuin is te vinden op het Hazepad 5 in Rijswijk. Neem voor meer informatie contact op met natuurtuin1@gmail.com of kijk op de website www.natuurtuinrijswijk.nl.