Gemoedelijke Koningsdag in aanwezigheid Aboutaleb

Nieuws

Pas later op de dag begon het een beetje te regenen. Toen waren de kleedjes van de vrijmarkt op het Raadhuisplein al opgeruimd en waren de meeste verenigingen in de Jan van Goyenstraat bezig om hun kramen weer leeg te halen. Er was niet veel eten over.

Gemoedelijke Koningsdag in aanwezigheid Aboutaleb

Door Kor Kegel

Er was een gemoedelijke Koningsdag aan voorafgegaan, die begon met de ontvangst van genodigden in Club LEEN, onder wie de nieuwe gedecoreerden Ton de Groot, Krijnie van der Sluis en Fanny Zuur. Zij ontmoetten er opnieuw burgemeester Ahmed Aboutaleb, die ze daags ervoor op de Coolsingel de lintjes had opgespeld. 

De burgemeester was nagenoeg onaangekondigd naar Rozenburg gekomen en, tamelijk ongebruikelijk, had hij bij deze gelegenheid zijn echtgenote Khaddouj meegenomen. In de wandelgangen werd gezegd dat de burgervader aan een soort afscheidstoer bezig is.

‘Traditioneel klonk trompetgeschal’

Stipt om 10.00 uur klonk het traditionele trompetgeschal vanaf de balie van molen De Hoop en daarna traden het Rozenburgs Mannenkoor en UDI op. Geen spandoek op de molen, zoals vorig jaar bevestigd door de actiegroep die de pont terug in de vaart wilde hebben. Gestaag kwam een stroom bezoekers op gang, die op hun gemak langs de kraampjes in de Jan van Goyenstraat liepen en er vlakbij de kartbaan, het speelgoedtreintje en de activiteiten van de manege volgden.

Zonnebloemloterij

De Zonnebloem startte de jaarlijkse lotenverkoop met de overhandiging van het superlot aan journalist Kor Kegel. In eerdere jaren werd het superlot uitgereikt aan oud-burgemeester Ria de Sutter en voorzitter Rob Oosterlee van de dorpsraad.

Op het Raadhuisplein was er ’s middags een opmerkelijk nieuw initiatief met een popconcert vanaf het dak van restaurant La Caleta. Het geluid was niet optimaal, maar het plein liep wel vol met belangstellenden.

De avond voor Koningsdag was swingend ingezet met Koningsnacht in Club LEEN, waar ook na afloop van Koningsdag nog een onstuimige nachtelijke happening plaatsvond. Koningsdag werd aldus beter afgesloten dan vorig jaar met het dodelijke incident op het Raadhuisplein.

Meer foto’s op 

www.rodi.nl/rozenburg of klik hier