Kinderspelen en Oldtimers tijdens Westfriese Folklore

Algemeen
De dag van het kind.
De dag van het kind. (Foto: Ramond den Boef)

SCHAGEN – De Westfriese Folklore is donderdag 11 augustus dé dag voor de kinderen. Vanaf 12.45 uur zijn er kinderspelen met een spelcircuit op de gehele Markt.

Steltlopen, touwtje springen, hoepelen, knikkerspel, zaklopen, houten kleppers en nog veel meer spellen worden georganiseerd door Barbara Anders en een heel team. Aan het einde van het circuit krijgen alle kinderen een aardigheidje. Ter hoogte van De Gevel staat de welbekende poppenkast van Egon Adel uit Amsterdam met Jan Klaassen en Kartrijn. Ook staat er een touwslagerij van 11 meter waar kinderen tegen een kleine vergoeding een mooi springtouw kunnen maken. Er wordt voor Piet Pann geschminkt en ook de Vliegende Hollander zal op de markt te zien zijn. 

Oldtimers

In de Nieuwstraat zorgt Ton Speets voor een prachtige show met diverse Oldtimers; auto’s, motoren, tractoren en bussen. Afkomstig van diverse eigenaren en musea uit de regio. 

De optocht start om 10.45 uur en wordt om 11.30 gevolgd door een optreden van de kinderdansgroep op het podium op de Markt. Rond de klok van twaalven staat er nog een optreden gepland in het Makado centrum. De West-Friese dansgroep zal hun optreden verzorgen van 11.45 tot 12.30 uur op de Markt. Ook treedt Creatief Westfries (Skroifgroep ‘Langedoik’) op in de koffiekamer van de kerk op de Markt. Dit vindt plaats van 13.30 tot 15.30 uur, vrij entree en rolstoeltoegankelijk. Kortom, jong en oud kunnen zich de gehele dag weer uitstekend vermaken in Schagen.