Liever dan lief initiatief: Week van de Lieve briefjes

Algemeen
De tekening van de vos en krokodil is van Autumn van Grol, het herfstontwerp is van Janet Baas.
De tekening van de vos en krokodil is van Autumn van Grol, het herfstontwerp is van Janet Baas. (Foto: aangeleverd)

REGIO – Bij wie het glas altijd half leeg is, springt het glazuur van de tanden bij het horen van ‘de Week van de Lieve briefjes’. De periode zaterdag 14 tot en met vrijdag 20 januari is benoemd tot dit allerliefste initiatief. Die is ontstaan vanuit de training BuitengewoonZijn.NU in samenwerking met Senza Communicatie. Dit is een school waar deelnemers een project voor de wereld bedenken en uitvoeren.

Door: Dirk Karten

Zaterdag 14 tot en met vrijdag 20 januari : boterzachte week vol liefde

In deze boterzachte week vol liefde is het de bedoeling om mensen met elkaar te verbinden door middel van het schrijven van een lief briefje schrijven voor iemand. Gewoon wat lieve woorden voor je buurvrouw, een goede vriend of zelfs een onbekende. Waarom? Nou gewoon, zomaar. Uit liefde voor elkaar.

Ontwerpwedstrijd

Wie nu denkt, wat een onzin: in 2022 zijn er toch 36.000 ‘lieve’ ansichtkaarten verzonden. Want aan de Week van de Lieve briefjes hangt ook een ontwerpwedstrijd. Illustratoren/ontwerpers konden daaraan meedoen. Zo kreeg het Lieve Briefje van dit jaar de vorm van een ansichtkaart die op de voorzijde bedrukt is met een lieve illustratie en op de achterzijde ruimte bevat om te beschrijven.

Kaartjes

Die kaartjes kun je dan bestellen op weekvandelievebriefjes.nl of ophalen bij vooral bibliotheken. Zie voor de afhaalpunten de genoemde website. Nou kosten die kaartjes natuurlijk geld – er moet ergens een verdienmodel aan zitten- maar zijn natuurlijk niet echt noodzakelijk om een lief briefje te maken. Al schrijf je op een bierviltje lieve woordjes, het gaat om de boodschap, niet de verpakking. (al zijn de ontwerpen wel heel mooi)

Pak die pen!

Dus: laat deze week je liefde voor de medemens vloeibaar worden. Pan die pen en schrijf een lief briefje vol lieve woorden. Niet te lang nadenken, gewoon doen. Wie weet krijg je wel een lief briefje terug. En vind je zo zelfs de liefde van je leven…