Programma Bloeiend Zijpe 2024

Nieuws
Unieke en sportieve evenementen van Bloeiend Zijpe.
Unieke en sportieve evenementen van Bloeiend Zijpe. (Foto: aangeleverd)

‘T ZAND - Unieke fiets- en wandeldag in het grootste bloembollengebied ter wereld. In de Noord-Hollandse gemeente Schagen ligt de voormalige polder Zijpe. Hier liggen uitgestrekte bloembollenvelden, die in de maand april volop in bloei staan. Stichting Bloeiend Zijpe heeft zich als doel gesteld om zo veel mogelijk mensen te laten genieten van de bloeiende bollen in de polder. In 2024 organiseert Bloeiend Zijpe weer een aantal mooie activiteiten waar je aan mee kunt doen.

Al jaren organiseert Bloeiend Zijpe unieke en sportieve evenementen in het voorjaar. Dit doen zij met hulp van vele vrijwilligers. De bollenkwekers in het gebied geven hen toestemming om de deelnemers van dichtbij te laten genieten van de geuren en kleuren van de mooie bollenvelden. Het programma van Bloeiend Zijpe 2024 lees je hier:

Fietsdag

Zondag 28 april 2024 wordt een fietsdag georganiseerd. Voor de deelnemers is een route van ongeveer 40 kilometer uitgezet, die langs en ook over de bollenvelden gaat. Er zijn meerdere startplaatsen.

Wandeldag

De inmiddels wereldberoemde wandeldag van Bloeiend Zijpe wordt dit jaar zondag 21 april 2024 georganiseerd. Deze wandeldag is uniek, omdat de deelnemers voor het grootste deel van de route over de onverharde paden tussen de bollenvelden mogen lopen. Er zijn verschillende afstanden uitgezet, van 7,5  tot 30 kilometer. Startplaatsen zijn bij camping de Nollen in Callantsoog en bij Land van Fluwel in Sint Maartenszee.

Op de kortste loopafstand wordt een leuke en informatieve puzzeltocht voor de kinderen uitgezet.

Tulpen Trailrun

Ook de sportieve hardlopers kunnen in de Zijpe terecht. Zaterdag 20 april 2024 wordt een recreatieve Trailrun georganiseerd, waarbij de lopers ook over de zandpaden en kop-enden van de bollenvelden. De afstand is 7,5 of 15 kilometer en men kan vanaf 13.00 uur starten bij Camping de Nollen in Callantsoog

Workshops

Naast deze sportieve evenementen worden ook nog thema-workshops georganiseerd. Zaterdag 20 april is er een schilderworkshop en zaterdag 27 april een schrijfworkshop.

Kunstexpositie

In Bollenoord in ’t Zand is van 20 april tot 5 mei 2024 een mooie kunstexpositie te zien.

Meer informatie: www.bloeiendzijpe.nl