Geplande evenementen in Schagen 2024

Uitgaan
Het Zandstock Festival in 't Zand belooft ook dit jaar weer gezellig te worden!
Het Zandstock Festival in 't Zand belooft ook dit jaar weer gezellig te worden! (Foto: Pascal de Wit)

SCHAGEN - Het moment waar velen al met smart op wachten: de lente en zomer gaan weer beginnen en dus mogen ook de evenementenorganisaties weer los. Welke Schagen geplande evenementen kun je in 2024 verwachten? Hier vind je een overzicht!

Gedurende 2024 zal deze lijst worden aangevuld met meer informatie en andere evenementen en festivals.

Evenementen Schagen 2024

Dit zijn de grootste evenementen van Schagen in 2024:

  • Paasvee Schagen | 20 maart 2024
  • Huisweid Festival Warmenhuizen 2024
  • Wielerronde van Warmenhuizen | 23 juni 2024
  • Badpop Festival Waarland | 12 juli 2024
  • Popweekend Schagen | 3 en 4 augustus 2024
  • Zandstock Festival ‘t Zand 2024
  • UITmarkt Schagen | 1 september 2024
  • Kermissen in Schagen 2024
  • Weekmarkt in Schagen (Westfriese Folklore) 2024

Paasvee Schagen 2024

Datum: woensdag 20 maart 2024

Misschien wel het meest bekende evenement van Schagen: Paasvee! Mensen komen van heinde en verre om het feest in Schagen te beleven. Het immens populaire Paasvee tikt dit jaar de 123ste editie aan. Het is een evenement voor jong en oud, met vooral een enorm rijke geschiedenis.

Huisweid 2024

Datum: n.n.b.

Het Huisweid Festival in Warmenhuizen komt ook dit jaar weer terug! De organisatie is al druk bezig met de voorbereidingen voor het festival bij IJsclub SIS. De opbrengst van Huisweid gaat, zoals altijd, naar het goede doel. In 2023 heeft het Huisweid Festival maar liefst 105.000 euro weten op te halen voor goede doelen! Het is een feest voor jong en oud, waar veel lokale bands komen optreden. Kom jij ook gezellig mee feesten dit jaar?

Lees ook: Huisweidfestival Warmenhuizen voor goed doel naar 110.000 euro: ,,Allemachtig, wat een gave dag was dit...” | Al het nieuws uit Schagen (rodi.nl)

Ronde van Warmenhuizen 2024

Datum: zondag 23 juni 2024

De organisatie van Ronde van Warmenhuizen kijkt met trots terug op een geslaagde 60e jubileum editie in 2023 en komt in het nieuwe jaar met spannend, maar vooral leuk nieuws. Met steun van prachtige ondernemingen in en rondom Warmenhuizen, enthousiast publiek en fanatieke regionale rijders(sters) is de Ronde van Wamrenhuizen een vaste traditie geworden in het dorp en omstreken. De 61e editie van de wielerronde staat gepland op zondag 23 juni 2024. Zet het in je agenda!

Badpop 2024

Datum: vrijdag 12 juli 2024

Zoals de laatste jaren wel vaker het geval is, is ook in 2024 Badpop binnen een half uur na de start van de kaartverkoop uitverkocht. Het festival in Waarland blijft immens populair onder jong en oud en is al lang niet meer een festival voor alleen Waarlanders. In 2023 heeft Badpop voor het eerst uitgebreid naar drie podia. Dat is goed bevallen en dus keert het “Bontezakkiesland” ook dit jaar weer terug. Onder andere Chef’Special, Douwe Bob, Blaudzun en Bo¨KKERS staan op de line-up dit jaar.

Popweekend Schagen 2024

Datum: zaterdag 3 en zondag 4 augustus 2024

In augustus kan je weer genieten van Popweekend Schagen. Bekende toppers, veel regio-talenten en bands en artiesten voor jong en oud maken het weekend van 3 en 4 augustus weer onvergetelijk. Vorige jaar stonden landelijke toppers als onder andere Claude, BENR en De Feestploeg op het evenement in Schagen. Dit jaar is de line-up nog niet bekend, maar we houden je natuurlijk op de hoogte!

Zandstock 2024

Datum: n.n.b.

Als het festivalseizoen al in volle gang is, staat in augustus ook het festival Zandstock op de planning. Een festival in zo’n klein dorpje, is dat niet iets om trots op te zijn? Zeker wel! En zeker op zo’n gezellig festival als in ‘t Zand. Zowel de exacte data als de line-up zijn nog niet bekend, maar natuurlijk houden we jullie op de hoogte!

UITmarkt Schagen

Datum: zondag 1 september 2024

De UITmarkt in Schagen biedt aan het begin van het nieuwe seizoen een podium aan culturele verenigingen en groepen om zich te presenteren aan het publiek. Dit op een viertal podia in een gevarieerd middagprogramma in en rond Cultuurhuis Markt18. Het mooie weer was een geschenk. Maar dat de UITmarkt Schagen een succes is, is dankzij de deelnemers en het plezier om samen te musiceren, te zingen, te dansen. Schagen geplande evenementen heeft veel in huis op cultuur gebied en kan dat weer laten zien op zondag 1 september 2024!

Kermissen in Schagen

De zomer staat voor de deur en de dorpen in de gemeente Schagen maken zich klaar voor de dorpskermissen. Wanneer is er kermis bij jou in de buurt? Rodi Schagen geplande evenementen heeft het voor je op een rijtje gezet. Lees alles in het artikel hieronder!

Weekmarkt in Schagen (Westfriese Folklore)

Data: iedere donderdag in de zomer van 08.30 tot 16.00 uur

Sinds 1953 organiseert de Stichting ter Bevordering van de Westfriese Folklore de 10 Westfriese donderdagen. Deze donderdagen staan in het teken van o.a. leven, werken en kleden anno 1910. 

De markt begint al om 08.30 en duurt ‘zomers vaak tot een uur of 16.00. De markt is begrip in de regio en altijd gezellig. De leukste marktkramen met onder meer typisch Westfriese producten staan ruim opgesteld aan een kant van de straat. Je vindt de markt op de Gedempte Gracht, Markt en Nieuwstraat.