Jongeren zetten zich in voor ouderen en gehandicapten

Uitgaan
Ðenis en Lizzy.
Ðenis en Lizzy. (Foto: aangeleverd)

SCHAGEN -  Lizzy Dekker (28) uit ‘t Zand en Ðenis Velic (35) uit Alkmaar verzorgen maandagmiddag 13 mei 15.00 uur een muzikale voorstelling in het Scagon Theater. De opbrengst van de voorstelling zal geheel gebruikt worden voor de oprichting van Stichting Wolfpack Entertainment.

De Stichting zal als doel hebben (muziek-)theater te brengen naar mensen voor wie het niet vanzelfsprekend is om op locatie te komen.

De wereld mooier maken

Denis en Lizzy vormen samen de drijvende kracht achter Stichting Wolfpack Entertainment. Het idee voor deze stichting ontstond uit een gedeelde passie voor muziek en het verlangen om iets te betekenen voor anderen. Denis herinnert zich hoe hij op 17-jarige leeftijd in een jaren 50/60 coverband speelde, waarbij hij ontdekte hoe bijzonder het was om muziek te maken voor een oudere doelgroep. Deze ervaring is altijd bij hem gebleven. Na een emotionele liedjesmiddag voor de Zonnebloem, waarbij het publiek vol enthousiasme meezong, voelden ze beiden dat ze hier meer mee moesten doen. Lizzy, met haar achtergrond in muziek, theater en de gehandicaptenzorg, zag hierin de vervulling van haar kinderdromen om zangeres te worden en de wereld een beetje mooier te maken. Zo ontstond het idee voor Stichting Wolfpack Entertainment.

De stichting streeft ernaar om minstens twee keer per jaar een voorstelling te verzorgen in bijvoorbeeld bejaardentehuizen of andere zorginstellingen, met als uiteindelijk doel om dit uit te breiden naar twee keer per maand. Ze hopen hiermee verbinding te creëren en mensen een moment van plezier en ontspanning te bieden. De naam van de stichting, Wolfpack Entertainment, verwijst naar de kracht van wolven als sociale dieren die zorgen voor elkaar, nooit opgeven en vanuit hun hart handelen.

Steun

Om de stichting te starten, is er wel financiële steun nodig. Ze hopen de kosten te kunnen dragen middels de kaartverkoop van hun eerste voorstelling ‘Liedjes van Toen en Nu’ 13 mei in het Scagon de Luxe Theater. Als de zaal met 99 personen uitverkocht wordt, kunnen ze écht van start gaan.

De voorstelling belooft een mix te worden van moderne en klassieke liedjes, waarbij het publiek wordt uitgenodigd om mee te zingen en te genieten. Tussendoor zullen Denis en Lizzy anekdotes delen, grappige sketches opvoeren en meer, alles met als doel om een sfeer van liefde en verbinding te creëren. Beide hebben al vroeg ervaring opgedaan in het theater en de muziek, van musicals tot het schrijven en componeren van hun eigen muziektheater.

Wie geïnteresseerd is in het boeken van de voorstelling ‘Liedjes van Toen en Nu’ kan contact opnemen met het Scagon de Luxe Theater of rechtstreeks via de website van Stichting Wolfpack Entertainment. Telefonisch of per e-mail is ook mogelijk, voor meer informatie en eventuele donaties.