Skitterende West-Friese muziek

Uitgaan
De Deurloupers met skitterende Westfriese muziek
De Deurloupers met skitterende Westfriese muziek (Foto: de Deurloupers)

SCHAGEN - De Deurlopers laten zondagmiddag 12 mei 13:00 uur prachtige klanken van West-Friese liederen horen in de betoverende omgeving van de Muziektuin in Schagen. Toegang is gratis. 

Dit unieke optreden markeert het eeuwfeest van het cultuurhistorische instituut, het Westfries Genootschap. De Deurlopers, bestaande uit Jan Steltenpool, Sjaak Bos, Kees Koppes en Kees Kraakman, allen doorgewinterde Westfriezen, zullen het publiek trakteren op een liedjesprogramma getiteld ‘GAAN’, waarin zij op geheel eigen wijze de schoonheid van Westfriesland bezingen.

De iconen van de regio, zoals de Omringdijk, de kruipersbroek, ‘bloemkôle’ en de Kromme Leek, worden op muzikale wijze tot leven gebracht door de Deurlopers. Hun muziek, geworteld in de West-Friese grond, belooft een ware traktatie te zijn voor alle aanwezigen. En voor wie ‘overal weest benne’, geldt: ‘op huis an’!

Muzikale reis

Ter gelegenheid van dit bijzondere jubileum organiseert het Westfries Genootschap gedurende het jaar 2024 diverse activiteiten verspreid over het werkgebied binnen de Westriese Omringdijk. Dus, ben je klaar voor een muzikale reis door West-Friesland? Kom dan gerust langs om te luisteren, te kijken, en als je je geroepen voelt, zelfs mee te zingen! Voor meer informatie over het jubileum en andere activiteiten van het Westfries Genootschap, kun je terecht op www.westfriesgenootschap/jubileum.