Tennislessen zonder beperking

Nieuws
Coach Diana Huyser, coördinator Marc Bos-Rongen en wethouder Antoinette Laan zijn op de eerste tennisdag net zo enthousiast als de jongeren. (Foto: Leen van Put).
Coach Diana Huyser, coördinator Marc Bos-Rongen en wethouder Antoinette Laan zijn op de eerste tennisdag net zo enthousiast als de jongeren. (Foto: Leen van Put). (Foto: )

Het pas recent gelanceerde Beweeg- en Sportakkoord is meteen al bezig vruchten af te werpen. Het zorgde ervoor, dat Tennisvereniging Rebounce kon starten met tennisles voor kinderen met een verstandelijke beperking.

“Dankzij deze lessen gaan kinderen zich welkom voelen bij een vereniging”, vindt wethouder Antoinette Laan, die op Tennispark Spieringshoek een lesuur bijwoonde en zag “hoeveel plezier ze beleefden aan het tennissen en het samen bewegen. Want bewegen is, trouwens niet alleen voor hen maar voor iedereen, hartstikke leuk en gezond.”

Dit lesuurtje past bij het thema inclusief sporten en bewegen en is één van de doelen waar het Beweeg- en Sportakkoord de focus op gericht heeft. Laan daarover: “In Schiedam werken we hard aan een beweeg- en sportomgeving waarin iedereen kan meedoen en waar je met plezier heen gaat en veilig voelt. Tevens is het belangrijk om mensen zonder beperking er bewust van te maken meer aandacht te hebben voor het sporten van mensen met een beperking.” De tennisles van Rebounce is één van de zes aanvragen, waaraan inmiddels een financiële bijdrage is verleend. 

“We waren er al, maar op kleine schaal, mee bezig”, beschrijft Richard van Werkhoven van Tennispark Spieringshoek de aanleiding om het wekelijkse tennisuurtje Schiedam-kundig te maken. Tennisleraar Diana Huyser zag het groepje al groeien van twee naar zes. “Ze zijn lekker bezig, hebben plezier en de ouders genieten mee. Vandaar, dat we voorlopig met deze lescyclus en wekelijkse lessen doorgaan.”

“En laten ouders niet schromen om hun kind aan te melden. Durf het aan en kom eens langs”, is het advies. De eerstvolgende les is op woensdag 15 mei om 15.15 uur. Of mail voor informatie aan kunstgrastennis@gmail.com

.