Agenda voor Schiedam

Nieuws
Herder en Schaapskudde Vockestaert.
Herder en Schaapskudde Vockestaert. (Foto: Schaapskudde Vockestaert)

vrijdag 3 mei

De boodschap van de profeten

Op vrijdag 3 mei gaat de Bijbelcursus in de Plantagekerk over de profeten in het Oude Testament. Wat is er terecht gekomen van wat ze namens de HEERE hadden voorzegd? En, hebben wij daar ook een boodschap aan?Adres: Lange Nieuwstraat 61. Tijd: aanvang 20.00 uur. Toegang gratis.

zaterdag 4 mei

Tom Bezemer vertelt over zijn jeugd in de Gorzen

Ontdek de jeugdherinneringen van Tom Bezemer in ‘Eilandbewoner in Schiedam’. Hij neemt je mee naar zijn tijd in de Gorzen, met verhalen over winkeliers, oorlogstijd, school en meer. Kom luisteren op zaterdag 4 mei 2024 om 13.30 uur bij Bewoners Vereniging Schiedam-Zuid. Gratis toegang!

zondag 5 mei

Vrijheid

Op zondag 5 mei staat het thema ‘vrijheid’ centraal tijdens de Open Samenkomst in de Plantagekerk. Daarbij wordt gelezen uit Lukas 4 waar Jezus vertelt dat Hij gezonden is om vrijlating te prediken en vrijheid te brengen.Naast de uitwerking van het thema is er tijd voor ontmoeting, zang en gebed. Ook wordt er gezorgd voor koffie en thee. Adres: Lange Nieuwstraat 61. Tijd: van 15.30-16.30 uur. Gratis toegang.

zondag 5 mei

Lopen met de herder

Trek eropuit met Schaapskudde Vockestaert op zondagmiddag 5 mei. Om 12.00 uur opent de Arianushoeve haar deuren aan de Woudweg 26 te Schiedam. Volg de kudde en haar lammetjes terwijl ze de polder verkennen onder begeleiding van de schaapsherder en zijn honden. Na de wandeling kunt u genieten van koffie/thee en een presentatie over weidevogels. Gratis toegang, maar een vrijblijvende bijdrage wordt op prijs gesteld. Voorinschrijving via info@lexthoen.nl is gewenst. Kom bij voorkeur op de fiets vanwege beperkte parkeergelegenheid.

dinsdag 7 mei

Lezing Patricia Snel

Kom naar Literair Café ‘t Spul op 7 mei voor een boeiende lezing door Patricia Snel over haar nieuwe boek ‘De vondeling van Veenhuizen’. Ontdek het verhaal van Karel en Lize, die opgroeien in de harde omstandigheden van de kinderkolonie Veenhuizen. Een roman over vriendschap, veerkracht en hoop op een beter leven. Entree €5,- (ter plekke betalen). Inschrijven via info@schiedamsboekhuis.nl of telefonisch op 010-7611352.

woensdag 8 mei

Het geheim van Bols bij Post Scriptum

Op woensdag 8 mei verwelkomt boekhandel Post Scriptum in winkelcentrum Hof van Spaland Martin Hendriksma voor een fascinerende avond over zijn boek ‘Het geheim van Bols’. Ontdek het oorlogsverleden van de jeneverdistilleerderij en de intrigerende zoektocht naar de verdwenen adjunct-directeur. De avond begint om 20.00 uur, entree €5,-. Reserveer via info@postscriptum.nl.

zaterdag 11 mei

Orgelconcert in Grote of St. Janskerk

Geniet van een orgelconcert door Arjen Leistra op zaterdag 11 mei om 15.00 uur in de Grote of St. Janskerk. Het programma omvat werken van onder andere Bach, Stravinsky en Duruflé. Toegang is gratis, maar steun voor de Stichting Muziek Grote Kerk Schiedam wordt gewaardeerd via een vrijwillige bijdrage.