KethelSpaland zet de eindsprint in

Sport
"Dit KethelSpaland toont motivatie en overtuiging", looft interim-trainer Ronald Scholte de groep, die zich op de achtergrond warm loopt voor het duel tegen Lyra. (Foto: RWM).
"Dit KethelSpaland toont motivatie en overtuiging", looft interim-trainer Ronald Scholte de groep, die zich op de achtergrond warm loopt voor het duel tegen Lyra. (Foto: RWM). (Foto: )

Nog drie wedstrijden zijn er te gaan. Drie wedstrijden waarin, om uit de greep van de nacompetitie te blijven, puntenverlies geen optie is. De vier punten, die KethelSpaland inde na de trainerswissel waren waardevol, maar joegen het gevaar niet over de kling.

DORO GERARD S. VERVER

Met die vier punten is KethelSpaland wél de goede richting in geslagen. “Bonuspunten”, noemt interim-trainer Ronald Scholte het ongeslagen reeksje.  ”Daarmee zijn we er nog niet, maar wel op de goede weg.” Dat werd zaterdag, nadat twee weken eerder DVO’32 met 3-2 geklopt was, in De Lier met 2-2 bevestigd. “Lyra schoot, nadat we zelf een grote kans op 1-3 hadden laten liggen en we met 1-2 al een beetje op drie punten rekenden, een paar minuten voor tijd alsnog de gelijkmaker binnen. Jammer natuurlijk, maar het gaf de verhouding in het veld eerlijk gezegd wel juist weer. Vandaar dat we dat punt alsnog koesterden.”

Wat Scholte daarnaast goed doet is de manier waarop de groep de uitdaging om de derdeklasser-status te behouden is aangegaan. “Ik zie een gretige ploeg. Met spelers, die bereid zijn te leveren, Er is motivatie en overtuiging. Ik coach toch echt niet anders dan ik bij andere verenigingen deed. Ik sta erin zoials ik gewend ben en fungeer hooguit als een soort psycholoog. Uiteindelijk zijn het de mannen zelf, die na de magere reeks (met na de winterstop vijf punten uit tien wedstrijden, red.) bezig zijn revanche op zichzelf te nemen. En vooral beseffen, dat ze voor lijfsbehoud spelen.”

Achterover leunen is, houdt hij de groep nu vooral ook voor, dus nog lang niet aan de orde. “We zullen in ieder wedstrijd steeds twee- of driemaal moeten scoren. Zo zullen ze er zaterdag tegen Rozenburg weer met volle overtuiging tegenaan moeten gaan en zich tegen deze degradant niet bij voorbaat rijk rekenen.”