Sinterklaasintocht Uitgeest 2023: dit moet je weten

Nieuws
Sinterklaas komt naar Uitgeest.
Sinterklaas komt naar Uitgeest. (Foto: Pixabay.com)

UITGEEST - De Sint zal dit jaar weer zijn weg vinden naar Uitgeest. Op deze pagina lees je alles wat je moet weten over de Sinterklaasintocht.

Op zondag 19 november komt Sinterklaas met zijn pieten naar Uitgeest. Verwacht wordt dat om 13.00 uur de boot van Sinterklaas zal aanmeren aan de Meldijk. Sinterklaas wordt verwelkomd in het Regthuys. Vervolgens maakt hij samen met de pieten een rondrit door het dorp. De intocht duurt tot 16.00 uur.

Wat kun je verwachten van de Sinterklaas-intocht?

De Sinterklaasintocht in Nederland is een langverwachte en feestelijke gebeurtenis die traditioneel plaatsvindt in de weken voorafgaand aan 5 december, de dag van Sinterklaas. De hoogtepunten van de Sinterklaasintocht zijn onder andere de aankomst van Sinterklaas zelf en de bijbehorende parade. Zijn aankomst is een spectaculaire gebeurtenis, met een indrukwekkende boot, wapperende vlaggen en muziek die de lucht vult. Sinterklaas, gekleed in zijn bisschoppelijke gewaad en herkenbare mijter, staat trots op het dek terwijl hij begroet wordt door een menigte van enthousiaste toeschouwers.

Na zijn aankomst begint de kleurrijke parade, waarin Sinterklaas op zijn nobele schimmel rijdt, vergezeld door talloze Pieten met verschillende taken en kostuums. De Pieten vermaken het publiek met dans, muziek en het uitdelen van snoepgoed, zoals pepernoten en chocoladeletters.

Kinderen hebben de gelegenheid om Sinterklaas persoonlijk te ontmoeten en hun wensenlijstjes voor cadeautjes met hem te delen. Al met al is de Sinterklaasintocht een levendige en traditionele viering die de Nederlandse cultuur en erfgoed weerspiegelt.