Geslaagde rommelmarkt Monnickendam

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

MONNICKENDAM - Naar schatting ruim 1500 bezoekers maakten hun keuzes uit de ruim 55 kramen aan de Graaf Willemlaan en daarnaast bij diverse stands in en rond de Opstandingskerk. Naast een schat aan koopwaar waren er ook diverse loterijen. 

Er werd voor € 25.545,00 verkocht, waarvan het organiserende comité van de protestantse kerk Monnickendam na aftrek van kosten ruim € 20.000,- kan overmaken aan goede doelen ver weg en dichtbij. Naast een vast team van circa 120 vrijwilligers kreeg de organisatie ook de hulp van in Waterland verblijvende Oekraïense vluchtelingen. 

De goede doelen zijn

1. Stichting Actie voor Honduras

Ruth Schuring zet zich in voor de arme kinderen in Honduras. Zij gaat direct naar families die in de meest moeilijke situaties leven, probeert inzicht in de problematiek te krijgen en maakt actieplannen. Ze doet dat in samenwerking met lokale overheden en Hondurese hulporganisaties.

2. Stichting Hoeboeh

Stichting Hoeboeh (Piet en Ineke de Boer) steunt verschillende projecten in Moldavië en Roemenië. Zij steunen hen met geld voor bouwmateriaal en goederen voor kinder- en ouderenopvang en gaarkeuken. Vanwege de oorlog in Oekraïne gaat er ook geld naar de hulp die deze mensen geven voor de opvang van de vluchtelingen uit Oekraïne. Zij vangen vele vluchtelingen op en voorzien hen van warme maaltijden.

3. Stichting Light for Asia (familie Bak)

Tatjana en Peter Bak bieden inmiddels 15 jaar een schuilplaats aan meisjes die misbruikt zijn. Zij vangen deze meisjes op in een kinderhuis, “De Schuilplaats” in Thailand. De schuilplaats biedt hen een veilige woonplek, gezond voedsel en kleding, de mogelijkheid tot scholing, liefde en waardering en onderricht in zelfredzaamheid.

4. Hospice Stichting Kuria in Amsterdam

Stichting Kuria biedt palliatieve (terminale) zorg in de hospice in Amsterdam. De nadruk ligt op de behandeling van de ziekte en begeleiding en ondersteuning van de zieke en hun naaste. De palliatieve zorg is gericht op het bereiken van een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven.

5. De ‘Open kerk’ uitgiftewinkel en opvang voor de Oekraïnse vluchtelingen in de kerk van Monnickendam

Elke zaterdagochtend staat de Opstandingskerk open voor het uitdelen van kleding, voedsel, verzorgingsproducten aan de Oekraïnse vluchtelingen. Verder is deze plek ingericht voor ontmoeting met elkaar of met gemeenteleden. Zij kunnen in de kerk een kaarsje voor hun nabestaanden of achtergebleven familie leden opsteken, indien wenselijk pastoraal in gesprek en er zijn Bijbelboekjes voor volwassenen en kinderen aanwezig in hun eigen taal.

Afbeelding
Afbeelding