Eerste ondertekening voor woningen Waelpolder

Algemeen
Afbeelding
(Foto: ONW)

Donderdag 17 februari vonden de eerste ondertekeningen plaats voor woningen in Waelpolder te ’s-Gravenzande. Hiermee zijn de eerste 72 betaalbare appartementen in Waelpolder te ’s-Gravenzande een feit. ONW tekende met Dijckerhoek voor het plan Waelzicht en met De Langen & van den Berg vastgoed voor La Rondeur. Waelpolder is het laatste deelgebied van de gebiedsontwikkeling Waelpark dat in ontwikkeling gaat en biedt straks ruimte aan circa 720 woningen waarvan 50% in het betaalbare segment.

Met de verkregen subsidie vanuit de woningbouwimpuls is het gelukt om een plan te ontwikkelen dat zowel ruimte biedt voor betaalbare woningen als voor woningen in het midden en hogere segment. In Waelpolder zal straks 50% in het betaalbare segment (onder NHG-grens) worden gebouwd en 20% in het sociale segment als sociale huur en sociale koop.

Wethouders Cobie Gardien en Ben van der Stee geven aan uit te kijken naar de realisatie van deze woningen: “Het is mooi om te zien hoe op deze manier invulling gegeven wordt aan de woningbouwimpulssubsidie. Betaalbare woningen zijn hard nodig in Westland.”

De ontwikkeling Waelse Weelde van AM, waarvoor eind december al getekend werd, is de eerste ontwikkeling van Waelpolder en gaat naar verwachting al in april 2022 in verkoop. De pre-sale is hier inmiddels voor gestart. Zie www.waelpolder.nl voor meer informatie. Inschrijven voor een woning gaat via de ontwikkelaars, mits ingeschreven in het woningtoewijzingssysteem van gemeente Westland.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding