Krediet voor Tienercollege van ISW

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Pexels)

De bouw van een Westlands Tienercollege in Poeldijk kan in 2023 beginnen. In het Tienercollege komen ISW Irenestraat en basisschool De Nieuwe Weg samen. Kinderopvang Simba krijgt ook een plek in de school.

Het Tienercollege biedt meer ruimte aan leerlingen van 10 tot 14 jaar. Idee is dat scholieren op een natuurlijker manier doorstromen naar het voortgezet onderwijs; sommigen willen eerder naar het voortgezet onderwijs terwijl voor anderen de basisschool nu eigenlijk te kort duurt. Iedere leerling kan in zijn eigen tempo doorstromen naar het voortgezet onderwijs.

Het nieuwe gebouw verrijst op de huidige ISW-locatie aan de Irenestraat. Scheidend wethouder Ben van der Stee (LPF, Onderwijs) antwoordde dit op vragen vanuit de commissie. Hij legt uit dat in Poeldijk geen andere plek bestaat voor de bouw van een nieuwe school. Een noodlocatie voor de school totdat de nieuwbouw af is, komt er niet; ISW gaat de leerlingen op andere locaties onderbrengen. Daarbij voerde Van der Stee aan de 1,8 miljoen die gepaard zou gaan met de bouw van een noodlocatie liever te besteden aan een modern ventilatiesysteem in de school dan aan een pand dat na een paar jaar weer moet worden afgebroken.

De nieuwe school met gymzaal wordt multifunctioneel gebruikt; ook andere verenigingen kunnen er onderdak vinden. Van der Stee noemde bijvoorbeeld de Westlandse bridgeclub

Het kredietvoorstel van 13 miljoen euro kon op de steun van de raadscommissie van woensdag rekenen. Daarmee gaat het voorstel als een zogenaamd hamerstuk naar de gemeenteraad die het dan niet meer hoeft te bespreken.

Naar verwachting wordt het nieuwe schoolgebouw in 2026 in gebruik genomen.