’s-Gravenzandse wijk Rijnvaart kan fluiten naar bus

Algemeen
Afbeelding
(Foto: pixabay)

De wijk Rijnvaart in ’s-Gravenzande zal verstoken blijven van openbaar vervoer. Dat werd duidelijk in de commissie van dinsdag. De fractie van Westland Verstandig stelde dat in een nieuwe wijk met 250 woningen het openbaar vervoer goed moet zijn geregeld.

Wethouder Pieter Varekamp (VVD, Verkeer) bracht daar tegenin dat bij de ontwikkeling van de wijk wel is gekeken naar mogelijkheden voor openbaar vervoer. Die zouden er niet zijn.

Bestaande busroutes zouden moeten worden verlegd. Het gevolg is dat de ‘doorlooptijd’ van de bussen langer wordt en niet meer aansluit op de tijdschema’s. Daarbij ligt de wijk volgens Varekamp op de wettelijke loopafstand tot de dichtstbijzijnde bushalte. Hij kwam uit op 500 meter.

Peter Duijsens, fractievoorzitter van WestlandVerstandig benoemde de hele wandelroute vanuit Rijnvaart naar de eerste halte en kwam uit op een veel langere afstand. Waarop Varekamp zei dat het om 500 meter hemelsbreed ging. Hij voegde eraan toe dat sleutelen aan buslijnen een verslechtering betekent voor haltetijden bij andere bushaltes.

“We bouwen wel veel, maar dit soort dingen worden niet goed meegenomen,’’ merkte commissievoorzitter Arie Bongaards aan het einde van de OV-discussie op.