Westlandse kunstenaar werkt mee aan enorm kunstwerk in landschap

Cultuur
Elise Eekhout werkt vaak op groot formaat, maar nooit zo snel dat het in één dag af is.
Elise Eekhout werkt vaak op groot formaat, maar nooit zo snel dat het in één dag af is. (Foto: EE)

The Colorfield Performance is een project waar vanaf begin mei tot en met eind augustus kunstenaars aan werken uit binnen- en buitenland. Het is één groot kleurrijk, tijdelijk kunstwerk op het Evenemententerrein aan De Park in Elst. Afgelopen weekend deed Heulse kunstenaar Elise Eekhout hier in de verzengende hitte aan mee.

The Colorfield Performance is een uniek Landart-project. Geestelijk vader en projectleider Dirk Hakze werkt samen met andere kunstenaars om dit project tot stand te laten komen. Het idee hierachter is dat vanuit een gemeenschappelijk concept individuele bijdragen samenvloeien tot één grote kleurrijke eenheid. Daardoor is het mogelijk grote kunstwerken te creëren, die een krachtige markering in het landschap vormen.

Twee regels

Op het Evenemententerrein worden bijna 500 panelen van 1,22 x 1,22 meter opgesteld, die door de zomer heen beschilderd worden door kunstenaars uit binnen- en buitenland. Daarbij werken ze steeds in wisselende groepjes van ongeveer zes kunstenaars per dag. Er zijn slechts twee regels: je mag geen zwart gebruiken en het werk moet binnen één dag af zijn.

Uitdaging

Elise Eekhout vertelt over haar ervaring bij The Colorfield Performance: “Ik schilderde zowel zaterdag als zondag een paneel. Ik werk vaak op groot formaat, maar nooit zo snel dat het in één dag af is. Dit was dus echt een uitdaging, zeker met de hitte van afgelopen weekend. Maar ik ben zeer tevreden. Het was een unieke ervaring om samen met een groep andere kunstenaars buiten in het veld te schilderen. Het is fantastisch om al die verschillende manieren van werken te zien.”


Hele zomer

The Colorfield Performance is de hele zomer te zien op het evenemententerrein Park Lingezegen (bij De Park) in Elst en is vrij te bezoeken voor geïnteresseerden. Tot en met 31 augustus kan je iedere woensdag tot en met zondag de kunstenaars aan het werk zien. Daarna zal het geheel nog tot 2 oktober blijven staan zodat bezoekers het tijdelijke kunstwerk in zijn geheel kunnen beleven.

Kunstenaars gezocht

Een groot aantal kunstenaars heeft zich al aangemeld om deel te nemen aan The Colorfield Performance, maar er zijn ook nog plekken vrij. Wie interesse heeft om mee te werken aan dit tijdelijke kunstwerk, kan zich aanmelden via: d.hakze@gmail.com of meer informatie vinden op www.thecolorfieldperformance.nl.