Westland krijgt 5000 aardgasloze woningen

Nieuws
"Wethouder Theo Duijvestijn (midden) tekende namens Gemeente Westland de overeenkomst met gebiedsontwikkelaar BPD, ontwikkelbedrijven OBWZ en ONW en Energie Transitie Partners en Westland Infra." (Foto: "Thierry Schut")

De komende jaren worden 5000 aardgasloze woningen gebouwd in Westlandse nieuwbouwprojecten. De gemeente Westland zette op 24 oktober met die intentie haar handtekening onder een overeenkomst, samen met gebiedsontwikkelaar BPD, ontwikkelbedrijven OBWZ en ONW. De bouw van de eerste aardgasloze woningen binnen dit project start naar verwachting eind 2018.

Ook Energie Transitie Partners en Westland Infra tekenden mee. Westland Infra is beheerder van het gasnet en Energie Transitie Partners zal de duurzame warmte voor deze nieuwe woningen ontwikkelen en leveren. De nieuwe woningen die worden aangesloten op duurzame warmte bevinden zich in de projecten De Kreken (Poeldijkerhout) in Poeldijk, Westmade en Monster Noord in Monster, Liermolen - Molensloot in De Lier, Wateringen Noord in Wateringen, Waelpark tussen ‘s-Gravenzande en Naaldwijk en Gantel de Baak in Naaldwijk.