Biefit Gezondheidswinkel viert 25-jarig bestaan met nieuwe huisstijl

Partnerbijdrage
Om het 25-jarig jubileum te vieren heeft Biefit haar huisstijl een update gegeven.
Om het 25-jarig jubileum te vieren heeft Biefit haar huisstijl een update gegeven. (Foto: PR)

Dit jaar bestaat dé gezondheidswinkel van Westland op de Geestweg in Naaldwijk een kwart eeuw. Ruim zes jaar geleden namen Jan en Cindy van den Bos de winkel over van Piet en Marja van Vliet. De winkel is uniek in het Westland door de combinatie van artikelen die er verkocht worden.

Cindy vertelt: “De basis van gezondheid ligt bij goede voeding. Natuurlijk heb je niet alles in de hand, maar een groot deel van de klachten, waarmee mensen soms al jaren tobben, kan verminderen of zelfs stoppen als je anders gaat eten. Helaas bevat onze voeding niet meer zoveel vitamines, mineralen en goede vetten als een aantal decennia terug en daarom kan het soms wenselijk zijn de voeding aan te vullen met supplementen.”

Tegenwoordig bevat rundvlees nog nauwelijks omega 3. Gelukkig zijn er alternatieven

Omega 3 is daar een goed voorbeeld van. Vroeger, toen onze vleeskoeien de tijd en ruimte kregen om te groeien, bevatte ons Nederlandse rundvlees omega 3-vetzuren. Deze vetzuren zijn onwijs belangrijk tegen ontstekingen en o.a. goed voor het soepel houden van je aderen. Maar tegenwoordig bevat rundvlees nog nauwelijks omega 3. Gelukkig zijn er alternatieven, zoals bijvoorbeeld vlees van wilde runderen of vette vis, als zalm, makreel en haring. Krijg je daar onvoldoende van binnen dan kan het wijs zijn om je voeding aan te vullen met een omega 3 supplement. Belangrijk is het dan te kiezen voor een zuivere vorm, zodat je geen onnodige troep binnen krijgt.”

Biodynamisch

“Een ander voorbeeld is magnesium. Dat zat vroeger ruimschoots in onze groene bladgroenten als boerenkool, andijvie en spinazie. Helaas is door de bodemverarming de hoeveelheid magnesium en andere mineralen in de bodem minder geworden. Een belangrijk weetje tussendoor: biologisch- en zeker biodynamisch boeren helpt om de bodem weer gezonder en daarmee rijker te krijgen, dus biologisch eten werkt op twee manieren positief op onze gezondheid. Daarom kiest Biefit biologische en waar mogelijk bij voorkeur biodynamische producten. 

De hoeveelheid magnesium die we verbruiken door toegenomen stresslevels is in de laatste decennia omhoog gegaan. Dus als we aan de ene kant minder binnenkrijgen en aan de andere kant meer verbruiken dan ligt een tekort al snel op de loer

Terug naar de magnesium: de hoeveelheid magnesium die we verbruiken door toegenomen stresslevels is in de laatste decennia omhoog gegaan. Dus als we aan de ene kant minder binnenkrijgen en aan de andere kant meer verbruiken dan ligt een tekort al snel op de loer. En dat is vervelend, want magnesium speelt bij wel 300 processen in het lichaam een rol. Waaronder het ontkrampen van spieren, rust in je hoofd, nachtrust, maar ook je energie niveau. Kortom de basis ligt in de voeding en die kunnen we waar wenselijk aanvullen met supplementen.”

Nieuwe bestickering

Om het 25-jarig jubileum te vieren heeft Biefit haar huisstijl een update gegeven. “Eigenlijk zat dit idee al van begin af aan in mijn hoofd, maar tot de uitvoering ervan was het nog steeds niet echt gekomen”, geeft Cindy aan. “We zijn dan ook supertrots op de nieuwe bestickering op de gevel, waarin deze nieuwe huisstijl en fotografie terug te zien is. De fotografie, waarvoor we enkel en alleen producten uit de winkel gebruikt hebben, is gedaan door Iwan Bronkhorst, een oud klasgenoot van me, die o.a. gespecialiseerd is in foodfotografie. Met zijn hulp hebben we echt in één beeld kunnen vangen wat Biefit is, wat we uit willen dragen. Namelijk dat je bij ons terecht kunt voor je gezondheid, van voeding tot suppletie.”

Dat is ook waarop de adviezen in de winkel zich richten. “We vinden het leuk om de tijd te nemen om de klanten wegwijs te maken in de winkel en op het vlak van het ondersteunen van de gezondheid door middel van supplementen of planten- en kruidenextracten.”

Natuurcosmetica

Een steeds belangrijkere rol gaat ook de natuurcosmetica spelen. “Het is iets wat wij al wisten, maar nu door influencers op social media is opgepakt. Dag- en nachtcrème, reiniging maar ook make-up zonder chemische toevoegingen is gewoon beter, niet alleen voor je huid, maar voor je hele gezondheid. Wij zijn al sinds de start van Biefit 25 jaar geleden partner van zowel Dr. Hauschka als Annemarie Börlind, beide merken hebben als slogan: ‘Wat ik niet kan eten, smeer ik ook niet op mijn huid’. We hebben veel mogelijkheden om samples mee te geven aan de klant, zodat zij ook thuis kunnen proberen of zij het product kunnen verdragen.”

Glutenvrij

Al voordat Biefit 25 jaar geleden begon, waren Piet en Marja een beetje begonnen met de verkoop van glutenvrije artikelen in hun buurtwinkel. Inmiddels is Biefit een begrip in Westland en omstreken als het gaat om het glutenvrije assortiment. “Een van de bedrijven waarmee wij al ruim vijf jaar, na een tip van een klant, samenwerken is The Welsh Bakestone. 

Ben jij of ken jij iemand die glutenvrij moet/wil eten… kom langs en laat je verleiden

Een glutenvrije bakker uit Den Haag. Zij leveren elke week vers gebakken glutenvrij brood en ander glutenvrij lekkers. Op zaterdag 11 november is Rebekka van The Welsh Bakestone van 11.00 tot 14.00 aanwezig bij ons in de winkel voor een proeverij, deze zal in het teken staan van glutenvrij lekkers voor de Sint, Kerst en Oud en Nieuw. Dus ben jij of ken jij iemand die glutenvrij moet/wil eten… kom langs en laat je verleiden.”

Feed the Loved

Om een beetje de balans te houden tussen zoet lekkers en gezond lekkers kun je die dag ook kennis maken met de producten van Treat. Dat zijn producten die ontwikkeld zijn door een Belgische KPNI-therapeut. “Ze zijn ideaal voor mensen die echt hun voeding in de gaten willen houden qua gluten, tarwe, suiker of lactose/melk en op zoek zijn naar een vezelrijk alternatief om hun stoelgang goed en hun ontstekingen laag te houden.”

“Samen met Richard de Leth verspreidt Biefit het gezondheidsvirus, Feed the Loved is onze slogan. Voedt degene die je liefhebt, inclusief jezelf. Uiteraard met goede echte voeding, geen vulling, maar ook met kennis. Daarom ontvang je, zolang de voorraad strekt, het boekje ‘Wordt weer gezond(er) - 10 hacks voor een betere zelfzorg’ cadeau bij jouw aankoop in de winkel. Als bedankje voor al 25 jaar trouwe klandizie… op naar de volgende 25 jaar!”

Biefit Gezondheidswinkel
Geestweg 56
2671 ED Naaldwijk
0174-624987