GBW: ‘Waar blijft het beloofde tweerichtingsverkeer in Het Tolland?’

Politiek
Het centrum van Wateringen.
Het centrum van Wateringen. (Foto: Archief)

Het verkeer staat vaak vast in Wateringen op verschillende locaties, waaronder de Herenstraat en de Noordweg; vooral tijdens de spits. In september 2022 zegde wethouder Pieter Varekamp (VVD, Mobiliteit) toe hier maatregelen tegen te treffen. Omdat het er negen maanden later op lijkt dat deze maatregelen nog lang op zich laten wachten, gaat Gemeentebelangen Westland (GBW) hier volgende week vragen over stellen.

Vier jaar geleden hebben de Wateringse winkeliers al alarm geslagen over het fileprobleem in Wateringen en hebben zij concrete voorstellen gedaan ter verbetering. Een van de voorgestelde maatregelen is het herinvoeren van tweerichtingsverkeer in een deel van Het Tolland, om zo de verkeersdrukte in de Herenstraat aanzienlijk te verminderen. Dit zou het mogelijk maken om een aantal woonwijken, gelegen aan de kant van Rijswijk, weer te bereiken zonder verplicht om te moeten rijden via de Herenstraat.

Beloofde maatregelen uitgesteld

Echter, ondanks de eerdere toezegging van de verkeerswethouder in september 2022 om prioriteit te geven aan de herinrichting van de Herenstraat, het Plein en de Heulweg om de verkeerssituatie in het centrum van Wateringen tijdens drukke momenten te verbeteren, is nu duidelijk geworden dat het gemeentebestuur (B&W) van plan is om de beloofde maatregelen voor de Herenstraat uit te stellen. Gemeentebelangen Westland kondigt aan op dinsdag 7 juni tekst en uitleg te zullen vragen aan de verantwoordelijke wethouder over deze kwestie. Verder zal de fractie vragen wanneer de Ambachtsweg, een andere verkeersknelpunt in Wateringen, weer wordt opengesteld.