Westlandse VVD zoekt jong, energiek persoon om Varekamp op te volgen

Politiek
Guus Bakker, fractievoorzitter van de Westlandse VVD.
Guus Bakker, fractievoorzitter van de Westlandse VVD. (Foto: Screenshot commissie)

In een poging om het plotselinge vertrek van Pieter Varekamp te overbruggen, hoopt de Westlandse VVD-fractie binnen twee maanden een nieuwe wethouder te verwelkomen. Dit werd aangekondigd door fractievoorzitter Guus Bakker na het opstappen van Varekamp op dinsdag, meldt WOS.

Het verrassende vertrek van Varekamp zal volgens Bakker geen invloed hebben op de bestaande coalitie van Westland Verstandig, GBW en de VVD. “Om Westland bestuurbaar te houden, blijft de VVD in de coalitie zitten,” verklaarde Bakker.

Jonge kandidaat met energie

Op dit moment is de partij druk bezig met het opstellen van een profiel voor de nieuwe wethouder, waaraan de laatste hand dit weekend wordt gelegd. Het sleutelwoord dat al is uitgelicht in het profiel is ‘jong’, maar Bakker benadrukt dat dit niet per se met leeftijd te maken heeft. “Onder ‘jong’ mag verstaan worden dat de kandidaat die wij zoeken met ‘energie’, nieuwe ideeën en een stevige werklust aan de gang zal gaan,” voegde hij eraan toe. Bakker wilde echter niet vooruitlopen op verdere details van het profiel, die nog moeten worden samengesteld.