Leontine van Moorsel schiet vijfde editie Westlandse Ride van start

Sport
Leontine van Moorsel als koersdirecteur van de Amstel Gold Race Ladies Edition.
Leontine van Moorsel als koersdirecteur van de Amstel Gold Race Ladies Edition. (Foto: Wikipedia/Hoebele)

Op zaterdag 25 mei om 14.00 zal Leontine van Moorsel, voormalig wielrenster en bekend sporticoon, het startschot geven voor de Westlandse Ride 2024. Dit jaar vindt de vijfde editie van het evenement plaats, waarbij de eerste 24-uurs teams van start gaan en tevens het begin van het wandelblok van Samenloop voor Hoop wordt gemarkeerd. Hierbij wordt geld ingezameld voor Support Casper in de strijd tegen alvleesklierkanker.

Het nieuws van Leontine van Moorsels deelname aan de openingsceremonie werd met enthousiasme ontvangen. Met een indrukwekkende wielercarrière, waaronder vier olympische gouden medailles en zes keer verkozen tot Sportvrouw van het Jaar, is zij een iconisch figuur in de wielersport. Na haar actieve loopbaan heeft Van Moorsel haar inzet verlegd naar verschillende goede doelen, waaronder het oprichten van het Leontinehuis om mensen te ondersteunen bij het overwinnen van eetstoornissen.

‘Ideale persoon’

Prof. dr. Casper van Eijck, oprichter van Support Casper en een prominent figuur in de strijd tegen alvleesklierkanker, zag in Van Moorsel de ideale persoon om de Westlandse Ride 2024 te openen. Haar betrokkenheid bij de stichting en haar vastberadenheid om zich in te zetten voor het goede doel, maakten haar een natuurlijke keuze voor deze rol. Ook sportwethouder Anko Goudswaard zal aanwezig zijn bij de feestelijke opening,  die om 13.30 begint bij Wielervereniging Westland Wil Vooruit.

De organisatoren van de Westlandse Ride 2024 nodigen iedereen van harte uit om erbij te zijn.