Zó gaat het met de voorbereidingen voor de Westlandse Ride 2024

Nieuws
Afbeelding
(Foto: Archief/De Westlandse Ride)

Fietsers en wandelaars kunnen in het weekend van 25 en 26 mei hun hart ophalen bij Westland Wil Vooruit. Op zaterdagmiddag 14.00 uur wordt het startschot gegeven voor de Westlandse Ride, een fietsmarathon van 24 uur en de Samenloop voor Hoop, een wandelfestijn van 11.00 uur verdeeld in drie blokken. De deelnemers brengen met hun actie geld bijeen voor de Stichting Support Casper, professor Casper van Eijk die dicht bij een doorbraak is in de strijd tegen alvleesklierkanker.

Door Alphons de Wit

“Het belooft weer een geweldig spektakel te worden”, blikt ride-voorzitter Paul Franke vooruit. “De inschrijvingen lopen voorspoedig, hoewel we nog wel een paar teams kunnen gebruiken voor de 24-uurstocht. We zoeken bovendien nog wat helpende handen. Je moet daarbij denken aan motorbegeleiders, verkeersregelaars en vrijwilligers voor hand- en spandiensten. De deelnemers rijden in 24 uur tijd zes keer een parcours van 30 kilometer. Elk deelnemend team betaalt € 1000 inschrijfgeld. De teams worden door motards begeleid tot aan de botenverhuur van Sjors Janszen. Op zondag worden drie toertochten georganiseerd voor fietsende recreanten. De tochten gaan over 100, 60 en 25 kilometer. Deze tochten gaan van start tussen 9.00 uur en 12.30 uur, waarbij de rijders van de 100 kilometer het spits afbijten. Inschrijven kan via www.dewestlandseride.nl/project/toerrocht.

De eerste ronde wordt afgelegd door onze helden, de mensen die in strijd zijn met kanker of die strijd hebben gewonnen

Op het binnenterrein van het wielerparcours is gelijktijdig de Samenloop voor Hoop. De loop werd in 2009 voor het eerst in en rond het Wateringse Hofpark gehouden en ging in 2019 ter ziele. “We willen iedereen de gelegenheid geven mee te lopen en zelf te bepalen hoe lang en hoe vaak men wil lopen,” zegt Pech Samwel. “We lopen in drie blokken, op zaterdag van 14.00 uur tot 18.00 uur en ‘s avonds van 22.00 uur tot 2.00 uur en zondag van 11.00 uur tot 14.00 uur. De eerste ronde wordt afgelegd door onze helden, de mensen die in strijd zijn met kanker of die strijd hebben gewonnen.”

Kaarsenceremonie

“Verder is er ‘s avonds om 23.00 uur de kaarsenceremonie, waar met zang en gesproken woord zal worden stilgestaan bij onze herinneringen en waarbij we elkaar steun geven. De hele nacht zullen de kaarsen met persoonlijke boodschappen langs de route branden. Langs het parcours staat een grote tent waar mensen terecht kunnen voor een praatje met mensen van Carma. Deelname bedraagt €15; bij dat bedrag is een kaars inbegrepen. Kaarsen zijn ook apart te sponsoren. Informatie daarover is te vinden op www.dewestlandseride.nl

Zondagmiddag om 14.00 uur vindt de grote finale plaats en zal de opbrengst bekend worden gemaakt.