Comedy Night voor Support Casper wegens succes naar grote zaal Naald

Zorg
Afbeelding
(Foto: )

Team Peter Persoon organiseert bij WestlandTheater De Naald een Comedy Night, waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan een goed doel: Support Casper. De kaartverkoop ging meteen zo goed, dat de kleine zaal inmiddels verruild is voor de grote theaterzaal. Daar zijn nu nog wat plekken vrij voor wie de strijd tegen avleesklierkanker én een gezellige avond vol humor kan waarderen.

Moeder Trees Persoon en haar zoons Stephan en Sylvester gaan samen op zaterdag 16 september de Mont Ventoux op. Trees wandelend, Stephan door hard te lopen en Sylvester op de racefiets. Zij doen dit samen met de Stichting Overleven met Alvleesklierkanker, ook bekend onder de naam Support Casper, en professor dr. Casper van Eijck in de strijd tegen alvleesklierkanker. Persoonlijk doen ze dit ter nagedachtenis aan hun vader en man, Peter Persoon.

Mensonterend ziekteproces

Het gezin kreeg negentien jaar geleden te horen dat de 55-jarige Peter Persoon alvleesklierkanker had. Vier weken later overleed hij. “Een mensonterend ziekteproces,” noemt Stephan Persoon het in een terugblik op de website supportcasper-acties.nl. Hij herinnert zich het gevoel van onmacht uit die periode goed, en wil zich daarom inzetten voor onderzoek om alvleesklierkanker te bestrijden: “Alvleesklierkanker wordt vaak laat ontdekt. Mensen die worden geconfronteerd met deze ziekte hebben een kleine kans van overleven.” Kansrijk is het onderzoek van dokter Van Eijck. Om dit onderzoek te helpen financieren, is de Stichting Support Casper opgericht.

Comedy Night

Toen Stephans goede vriend Pieter Jouke, tevens een bekende cabaretier van de plannen voor de beklimming van de Mont Ventoux hoorde, wilde hij graag helpen. Pieter kwam met het idee belangeloos een optreden te geven en zelfs een complete Comedy Night voor de stichting te organiseren. Zo gezegd, zo gedaan.

WestlandTheater De Naald opent op maandag 11 september om 19.00 uur haar deuren voor een geweldige Comedy Night met Pieter Jouke (MC), Dagmara Wilschut, Roos Vervelde en Wina Ricardo. De kaartverkoop verliep algauw zo goed dat de kleine zaal verruild kon worden voor de grote theaterzaal in De Naald; de Foodmarkt Koornneef-zaal. Daar zijn nu nog plekken beschikbaar. Meer informatie en tickets via deze link: https://bit.ly/3R6U4qg.

Het is niet voor het eerst dat er door de familie Persoon een actie wordt georganiseerd voor Stichting Support Casper. Twee jaar geleden rende Stephan samen met Perry Dekkers mee in de London Marathon. De Naaldwijkers verkochten boeketten en groentepakketten voor Support Casper en haalden daarmee ruim € 37.000 op.