Alle typen matrassen op een rijtje

Accessoires
Welk matras biedt de beste ondersteuning voor jouw lichaam? Wij hebben ze op een rijtje gezet.
Welk matras biedt de beste ondersteuning voor jouw lichaam? Wij hebben ze op een rijtje gezet. (Foto: Adobe Stock)

Een goede nachtrust is niet alleen belangrijk voor je lichaam, maar ook voor je gemoedstoestand. Een hard - of te zacht - matras kan voor slapeloze nachten zorgen. Geen zorgen: wij hebben alle typen matrassen op een rijtje gezet!

Koudschuimmatras

Een koudschuimmatras heeft een open celstructuur. Hierdoor is het lekker veerkrachtig. Door de opwaartse druk krijgt je lichaam goede ondersteuning. Daarnaast ventileert het matras goed. De prijs is meestal niet al te duur. Ook fijn: dit type matras gaat lang mee. Als je graag voor luxe gaat, is pantera® koudschuim een goede keuze. Dit valt, dankzij de hoge kwaliteit schuim én goede temperatuurregulatie, binnen het topsegment van de koudschuim matrassen. 

Pocketveringmatras

Lekker slapen doe je op een pocketveringmatras. Dit type matras bestaat uit individueel verpakte veren, die los van elkaar kunnen bewegen. Door de aanwezigheid van open ruimtes aan de binnenkant is er sprake van hoge vochtregulatie. Ook voor personen met een zwaarder gewicht is dit matras fijn: het biedt veel weerstand, ongeacht de druk. Zweet je ‘s nachts veel? Ook dan is een pocketveringmatras een goede keuze. Het ventileert namelijk goed. 

Polyethermatras

Het polyethermatras wordt ook wel ‘schuimplasticmatras’ of  ’schuimrubbermatras’ genoemd en is redelijk betaalbaar. Dit type matras is, wegens het gebrek aan ventilatie en drukverlaging, vooral geschikt als logeermatras. Je kunt polyether ook inzetten bij een combi-matras. Qua duurzaamheid gaat een polyethermatras zo’n vijf jaar mee.

Traagschuim matras

Een traagschuimmatras is gemaakt van verschillende comfortabele materialen: koudschuim, polyether schuim of pocketveren met een schuimlaag. Dit matras geeft maximale drukverlaging en past zich makkelijk naar jouw lichaam. Een nadeel: als je ‘s nachts veel transpireert, biedt het matras misschien niet genoeg ventilatie.

Binnenveringsmatras

Het binnenveringsmatras bestaat uit stalen veren die aan elkaar verbonden zijn. Dit type matras komt in verschillende vormen en maten. De veerkracht en lichaamsondersteuning verschilt, want elk matras heeft een andere dikte staaldraad. Het matras heeft een goede ventilerende werking, een goede prijs-kwaliteitverhouding en is geschikt voor zowel lichte als zwaardere personen. Een nadeel: het matras kan soms vrij hard aanvoelen.

Latex matras

Een latex matras is gemaakt van rubber. Dit is duurzaam, veerkrachtig en verkrijgbaar in verschillende varianten: van zacht tot stevig. Latex is van nature veekrachtig en biedt goede ondersteuning. Let wel: de ventilatie is minder goed. Dit kun je tegengaan door het matras op een ventilerende lattenbodem te leggen. Door de antibacteriële eigenschappen is het matras perfect voor mensen met allergieën. Latex is namelijk schimmel- en huisstofmijtwerend.

Gek op luxe? Ontdek dan de Talalay latex matrassen. Dit type matras heeft een open celstructuur, wat de vochtregulatie flink bevordert. Dit type matras biedt goede ondersteuning én gaat lekker lang mee. De prijs is aan de hoge kant, maar je krijgt wel waar voor je geld. 

Voor welk type matras ga jij?

Ga voor nóg meer woontips & inspiratie naar de Facebookpagina van Rodi Wonen!