Susan Rietveld, interieurstyliste Stuff&Styling.
Susan Rietveld, interieurstyliste Stuff&Styling. (Foto: Suzanne Wenning)

Interieurtip van Suus: ‘De eerste indruk’

Huis

Even voorstellen: Susan Rietveld, interieurstyliste en eigenaresse van Stuff&Styling. Op Rodi Wonen zal Susan regelmatig de fijnste interieurtips delen. Deze keer laat Susan zien hoe je de hal praktisch én sfeervol inricht.

Susan: “Bij een mooi interieur of interieurontwerp denk je niet direct aan de hal. Maar de hal is voor mij het belangrijkste onderdeel van een huis en de inrichting. Het is de eerste plek waar je binnenkomt: het visitekaartje van je huis.

Hal inrichten

Bij verbouwingen zie ik vaak dat er zoveel focus wordt gelegd op de woonkamer en de grootte daarvan, dat de hal opgeofferd wordt. Ik zou dit nooit adviseren! Een ieniemienie hal waar je binnenkomt voelt erg onprettig. Bovendien is het ontzettend onhandig. Waar laat je al je schoenen, jassen en tassen?

Een ruime hal

De grootte van een woonkamer is niet zo belangrijk; de sfeer en de stijl zijn dat wel. De verhoudingen in een huis moeten kloppen. Dus als het kan, kies dan voor een ruime hal waar je rijkelijk naar binnen kunt stappen en je schoenen uittrekt zónder in de verdrukking te staan. Een hal waar je de ruimte hebt om je jassen, tassen, schoenen en eventueel kinderwagen netjes op te bergen.


Beeld: Stuff&Styling

Op maat gemaakt

In deze hal heb ik een op maat gemaakt meubel ontworpen. De ruimte naast de deur is niet diep en ik wilde het meubel ook niet dieper maken, om de inloop zo ruim mogelijk te houden. Het mocht ook niet te hoog worden, want als je ergens overheen kijkt blijft de ruimte optisch ‘open’. Er kunnen schoenen en korte jassen in het lage gedeelte opgeborgen worden. Voor de lange jassen heb ik een hoog gedeelte bedacht. Die jassen hangen vóór elkaar, in plaats van naast elkaar, door de diepte van het meubel. Tegelijkertijd zorgt het voor een rustig beeld. Mooie binnenkomst zo!”


Beeld: Stuff&Styling

Ga voor nóg meer woontips & inspiratie naar de Facebookpagina van Rodi Wonen!

Afbeelding
Deel de make-over van je huis! Huis 18 jun, 15:00
Afbeelding
Tips om een studio leuk én praktisch in te richten Huis 17 jun, 10:00
Afbeelding
Ontdek duurzaam wonen in een camper Duurzaam 16 jun, 10:00
Afbeelding
Maak strijken weer leuk! Accessoires 15 jun, 14:00
Afbeelding
Interieurtip van Suus: trucjes met verf en kleur Huis 14 jun, 14:00
Afbeelding
Woontrend: meubels met marmerfolie Accessoires 13 jun, 10:26
Afbeelding
Inspiratie: schitterende oosterse lampen Accessoires 11 jun, 10:00
Afbeelding
De mooiste kamerpalmen voor de zomer Huis 10 jun, 10:00
Afbeelding
Duurzaam: op vakantie in eigen tuin Duurzaam 9 jun, 10:00
Afbeelding
Deel de make-over van je interieur! Huis 4 jun, 13:00
Afbeelding
Ontdek de magie van wabi sabi Accessoires 3 jun, 10:00
Afbeelding
Duurzaam wonen: ontdek slim glas Duurzaam 2 jun, 10:00
Afbeelding
Binnenkijken in een moderne badkamer Huis 1 jun, 10:00
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Wonen

Op Rodi Wonen volg je het laatste nieuws uit Wonen. Rodi Wonen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Wonen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Wonen in je mailbox.