Interieur (her)inrichten met klein budget: 5 tips!

Duurzaam
Met déze tips geef je het interieur een betaalbare nieuwe look.
Met déze tips geef je het interieur een betaalbare nieuwe look. (Foto: Adobe Stock)

Ben je uitgekeken op je interieur? Dan hoef je echt niet gelijk een nieuwe meubelset of accessoires te kopen. Sterker nog, met déze 5 slimme tips kun je je interieur (her)inrichten zónder dat het veel geld kost.

Nieuwsgierig? Lees snel verder!

Interieur inrichten klein budget

1. Bij het vernieuwen van je interieur denk je al gauw aan een nieuwe bank, tafelstoelen of kunstwerken. Dit kost al gauw een vermogen. Begin daarom met een fris kleurtje op de muur! Hierdoor krijgt een ruimte gelijk een andere uitstraling. Tip: wissel eens per 3 jaar van kleuren en koop hier een aantal leuke (vintage) accessoires bij. Op die manier kun je de laatste woontrends volgen, zónder dat het veel kost. Schilder bijvoorbeeld een muur in de woonkamer donkergroen en maak het geheel af met een paar toffe kaarsen en kussentjes in ton-sur-ton groen!

Ga bijvoorbeeld voor ton-sur-ton groen!

Low-budget tips interieur

2. Nog een simpele, maar creatieve manier om je huis te (her)inrichten met een klein budget, is door oude meubels met elkaar te mixen. Dit geeft een heel leuk, vintage effect! Schroef bijvoorbeeld de poten van je kast af en plaats die onder je bank. Dit kan natuurlijk ook andersom. Daarnaast is het tof om meubels of accessoires die geen poten hebben juist poten te geven. Wat dacht je van een leuke bloembak met pootjes? Hierdoor creëer je een unieke look

Over mixen gesproken: je kunt meubels en accessoires ook van ruimte laten wisselen. Die ene sfeerlamp in de slaapkamer komt misschien wel heel goed tot z’n recht in de woonkamer! En dat ronde vloerkleed bij de bank staat misschien wel heel tof in de kantoorruimte of slaapkamer. Kleine nachtkastjes kun je gebruiken als salontafeltjes. Op deze manier hergebruik je spullen en creëer je een superleuke, nieuwe look in beide kamers!

Interieur inrichten klein budget

3. Ben je gek op mooie behangetjes, maar laat je budget het niet toe om de hele muur te behangen? Ga dan voor een behangpaneel. Hierdoor heb je aan één rol al genoeg! Naast dat dit low-budget is, staat het ook gewoon heel tof. Een echte woontrend dus. Je kunt het gebruiken als wandschilderij, als roomdivider of zelfs als lambrisering. Als je het behangprintje zat bent, dan kies je gewoon een nieuwe! Met één rol budgetbehang, hoeft het aan de kosten niet te liggen. 

Nieuwsgierig? Zo kan een wandpaneel eruit komen te zien:

Low-budget tips interieur

4. Gebruik Marktplaats en pak dit slimmer aan dan anderen. Je kunt bijvoorbeeld een alert aanmaken wanneer je naar een specifiek interieuritem zoekt. Zodra dit online komt, krijg je een melding. Handig! Dus sta je op het punt een bepaalde bank of kast, van een specifiek merk, te kopen? Check dan eerst even of ‘ie niet tweedehands op Marktplaats wordt aangeboden. Dat scheelt weer geld!

5. Volg leuke Instagram-accounts met low-budget interieurtips. Eén van onze favorieten is @lookalinterior op Instagram. Hierbij spot je dagelijks de nieuwste designeritems met daarnaast een low-budget optie die er (bijna) precies op lijkt!

Volg ons op Instagram

Benieuwd hoe je jouw interieur elke dag een stukje mooier kunt maken? Lees onze andere artikelen en volg Rodi Wonen op Instagram en via Facebook!