Kobaltblauw interieur: dé trend van 2023

Huis
Deze diepere tint voegt veel kleur toe en heeft tegelijkertijd een kalmerende werking.
Deze diepere tint voegt veel kleur toe en heeft tegelijkertijd een kalmerende werking. (Foto: Adobe Stock)

Eén van de woontrends van 2023? Kobaltblauwe elementen in het interieur. Hoe je dat toepast in jouw huis, leggen wij uit. 

Kobaltblauw interieurtrend 

Blauw zorgt voor balans in een ruimte. Het heeft een rustgevend effect, wat het een perfecte tint maakt voor de werk-, slaap- en kinderkamer. Zoals we eerder schreven in dit artikel over kleurenpsychologie: het heeft een kalmerende werking, bevordert je creativiteit en concentratie.  

Een ideale tint voor in een studio of kleine ruimte, want blauw zorgt voor een optische vergroting van de ruimte. Zeker als je voor lichtere nuances kiest. Heb je behoefte aan een rustgevende kleur met een beetje pit? Dan is kobaltblauw een goede optie. Deze diepere tint voegt veel kleur toe en heeft tegelijkertijd een kalmerende werking.  

Tekst gaat verder na de afbeeldingen


Kobaltblauw in interieur toepassen

Kobaltblauw in woonkamer - Kobaltblauw staat heel elegant in de woonkamer. De muur achter de bank kun je in deze rijke tint verven. Een beetje eng misschien, maar het resultaat zal prachtig zijn. Zeker in combinatie met meubels in neutrale kleuren en warm hout. Een vleugje goud maakt de look helemaal af. 


Kobaltblauw in slaapkamer - Blauw is een perfecte kleur voor de slaapkamer. Hiermee creëer je al snel het optimale rustgevoel. Maak van kobaltblauw een accentkleur door het alleen op één muur te verven of ga voor kobaltblauwe meubels, zoals een nachtkastje. Je kunt het ook in de accessoires laten terugkomen, zoals in het nachtlampje, een schilderij of poef. Combineer dit met rustgevende en neutrale tinten. 


Kobaltblauw in kinderkamer - In de kinder- of babykamer is kobaltblauw een goed idee. Schilder niet alle muren kobaltblauw, maar ga voor een leuke accentmuur en laat het ook terugkomen in de accessoires en het beddengoed. De kleur zorgt voor harmonie in de ruimte, precies wat een kind nodig heeft om zich geborgen te voelen!

Volg Rodi Wonen

Benieuwd met welke producten en materialen je kobaltblauw kunt combineren? Lees onze andere artikelen & volg ons op Instagram via @rodi_wonen!