Zó onderhoud je makkelijk en snel je tuin

Tuin
Ontdek de voordelen van een tuin met weinig onderhoud.
Ontdek de voordelen van een tuin met weinig onderhoud. (Foto: Pexels.com)

Bij Rodi Wonen delen we elke week een tip hoe je jouw huis, tuin, keuken en badkamer lenteproof maakt. Wil je graag een mooie en groene tuin zonder dat dit (onnodig) veel moeite kost? Volg dan de onderstaande stappen. 

Als je graag weinig onderhoud aan je tuin wilt hebben, is betegeling een goede eerste stap. Met de juiste tegels kun je jouw achtertuin een mooie, strakke en verzorgde uitstraling geven. Keramische tegels zijn hierbij een aanrader. Deze tegels beschadigen niet en zijn makkelijk schoon te maken. Van antraciet tot ijswit; keramische tegels zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en passen daarmee bij elke tuin. Daarnaast gaan de tegels ook nog eens lekker lang mee.

Ga voor gras en grind

Kunstgras is een perfecte vervanger voor echt gras; je hebt er namelijk weinig onderhoud aan. Tegenwoordig wordt kunstgras zo goed geproduceerd dat het bijna niet van echt gras te onderscheiden is. Naast kunstgras is grind een aanrader voor een relatief onderhoudsarme tuin. In tegenstelling tot tegels is grind waterdoorlatend. Goed voor de bodem, dus. Het kost weliswaar wat tijd om grind aan te leggen, maar daarna hoef je er weinig meer aan te doen. Naast dat grind heel praktisch is, geeft het je tuin nét dat extra beetje flair.

Makkelijke tuinmeubelen

De juiste tuinmeubelen kunnen het verschil maken als het gaat om onderhoud. Houten en wicker meubelen staan weliswaar prachtig, maar zijn lastiger te onderhouden. Een mooie aluminium stoel, tafel of bank bespaart je veel tijd en moeite. Ben je toch verknocht aan de authentieke uitstraling van houten tuinmeubelen? Dan biedt een stevige en beschermende hoes de oplossing. Om je tuinmeubelen te laten ademen, is het belangrijk dat je de hoes er zo nu en dan afhaalt.

Kies de juiste planten

De ene plant is de andere niet; dat geldt ook voor onderhoud. Voordat je op zoek gaat naar de juiste tuinplanten, is het belangrijk om te onderzoeken wat de atmosfeer van je tuin is. Krijgen de planten veel of weinig zon, en welk soort plant kan daar het beste tegen? Op basis daarvan kun je een goede keuze maken. Tip: schaf planten aan die goed bij de atmosfeer van je tuin passen én langzaam groeien. Dit scheelt je regelmatig snoeiwerk. 

Neem voor meer wooninspiratie een kijkje op de Facebookpagina van Rodi Wonen!