Ontdek de voordelen van een tuin met weinig onderhoud.
Ontdek de voordelen van een tuin met weinig onderhoud. (Foto: Pexels.com)

Zó onderhoud je makkelijk en snel je tuin

Tuin

Bij Rodi Wonen delen we elke week een tip hoe je jouw huis, tuin, keuken en badkamer lenteproof maakt. Wil je graag een mooie en groene tuin zonder dat dit (onnodig) veel moeite kost? Volg dan de onderstaande stappen. 

Als je graag weinig onderhoud aan je tuin wilt hebben, is betegeling een goede eerste stap. Met de juiste tegels kun je jouw achtertuin een mooie, strakke en verzorgde uitstraling geven. Keramische tegels zijn hierbij een aanrader. Deze tegels beschadigen niet en zijn makkelijk schoon te maken. Van antraciet tot ijswit; keramische tegels zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en passen daarmee bij elke tuin. Daarnaast gaan de tegels ook nog eens lekker lang mee.

Ga voor gras en grind

Kunstgras is een perfecte vervanger voor echt gras; je hebt er namelijk weinig onderhoud aan. Tegenwoordig wordt kunstgras zo goed geproduceerd dat het bijna niet van echt gras te onderscheiden is. Naast kunstgras is grind een aanrader voor een relatief onderhoudsarme tuin. In tegenstelling tot tegels is grind waterdoorlatend. Goed voor de bodem, dus. Het kost weliswaar wat tijd om grind aan te leggen, maar daarna hoef je er weinig meer aan te doen. Naast dat grind heel praktisch is, geeft het je tuin nét dat extra beetje flair.

Makkelijke tuinmeubelen

De juiste tuinmeubelen kunnen het verschil maken als het gaat om onderhoud. Houten en wicker meubelen staan weliswaar prachtig, maar zijn lastiger te onderhouden. Een mooie aluminium stoel, tafel of bank bespaart je veel tijd en moeite. Ben je toch verknocht aan de authentieke uitstraling van houten tuinmeubelen? Dan biedt een stevige en beschermende hoes de oplossing. Om je tuinmeubelen te laten ademen, is het belangrijk dat je de hoes er zo nu en dan afhaalt.

Kies de juiste planten

De ene plant is de andere niet; dat geldt ook voor onderhoud. Voordat je op zoek gaat naar de juiste tuinplanten, is het belangrijk om te onderzoeken wat de atmosfeer van je tuin is. Krijgen de planten veel of weinig zon, en welk soort plant kan daar het beste tegen? Op basis daarvan kun je een goede keuze maken. Tip: schaf planten aan die goed bij de atmosfeer van je tuin passen én langzaam groeien. Dit scheelt je regelmatig snoeiwerk. 

Neem voor meer wooninspiratie een kijkje op de Facebookpagina van Rodi Wonen!

Afbeelding
Woontrend: hybride living Huis 25 jul, 13:37
Afbeelding
Deel de make-over van je huis! Huis 23 jul, 10:00
Afbeelding
De meest rustgevende kleuren voor de slaapkamer Huis 22 jul, 10:09
Afbeelding
Tips om te besparen op gas Duurzaam 21 jul, 11:00
Afbeelding
Inspiratie: de mooiste thuiswerkplek Huis 19 jul, 10:00
Afbeelding
Woontrend: optimisme & ontspanning Huis 18 jul, 10:00
Afbeelding
Zó blijft je huis koel in de hitte Huis 16 jul, 10:00
Afbeelding
De voor- en nadelen van een PVC-vloer Huis 15 jul, 10:00
Afbeelding
Afval verminderen: 5 handige tips Duurzaam 14 jul, 10:00
Afbeelding
Tips om bestekaanslag te verwijderen Accessoires 13 jul, 10:00
Afbeelding
De tuin in festivalsfeer: 5 tips Tuin 12 jul, 10:00
Afbeelding
Woontrend: blauwgroen marmer Accessoires 11 jul, 11:00
Afbeelding
De make-over van je huis op Rodi Wonen! Huis 9 jul, 10:00
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Wonen

Op Rodi Wonen volg je het laatste nieuws uit Wonen. Rodi Wonen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Wonen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Wonen in je mailbox.