Woontrend: mediterraanse tuin

Tuin
Wij hebben de mooiste mediterraanse tuinen op een rijtje gezet.
Wij hebben de mooiste mediterraanse tuinen op een rijtje gezet. (Foto: Adobe Stock)

Bij Rodi Wonen delen we wekelijks de nieuwste trends binnen de woon- en lifestylewereld. Deze keer: zo creëer je een mediterraanse tuin! 

Tover de tuin om in een mediterraans oord! Een mediterraanse tuin is niet alleen schitterend om naar te kijken; het doet je ook denken aan een knus dorpje in Italië, Spanje of Griekenland. Een heerlijke plek om weg te dromen, vooral nu het weer wat guurder wordt. Wij geven tips!

Onmisbare elementen

De warme terrakleur is onmisbaar in een mediterraanse tuin. Minstens net zo belangrijk: meubilair met ronde vormen, grove materialen, een asymmetrische opstelling, loungemeubilair, exotische planten en een veranda of serre. Hier kun je lekker tot rust komen na een lange werkdag. 

Mediterraanse details

Houd er rekening mee dat je voor winterharde beplanting kiest. Ontdek bijvoorbeeld de albizia, granaatappel, lavendel en citrus. Om de look & feel te versterken kun je mediterraanse bestrating laten leggen: grote terracotta tegels of wandelpaden van kiezelsteentjes. Een mooie boomgaard maakt de tuin af. Het voelt alsof je in een Venitiaanse tuin zit! 

Inspiratie nodig? Wij hebben de mooiste mediterraanse tuinen op een rijtje gezet.


Neem voor meer wooninspiratie een kijkje op de Facebookpagina van Rodi Wonen!