Koninklijke onderscheidingen voor Ron Nadort en Fred Middelburg

Nieuws
Ron Nadort is onder meer onderscheiden voor zijn inzet als vrijwilliger bij het Apostolisch Genootschap in Zaandijk.
Ron Nadort is onder meer onderscheiden voor zijn inzet als vrijwilliger bij het Apostolisch Genootschap in Zaandijk. (Foto: gemeente Wormerland/Robert van studio Weenink)

WORMERLAND - Burgemeester Judith Michel heeft in de jaarlijkse ‘lintjesregen’ dorpsgenoten Ron Nadort en Fred Middelburg benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Ron Nadort

Ron Nadort is onder meer onderscheiden voor zijn inzet als vrijwilliger bij het Apostolisch Genootschap in Zaandijk. Hij is beheerder van het kerkgebouw, houdt zich bezig met de verduurzaming, schoonmaak en het groenonderhoud. Ook is hij al vele jaren actief in het jeugdwerk en is hij een buddy voor veel jongeren. Daarnaast heeft zich tijdens de schoolgaande periode van zijn kinderen vele jaren als vrijwilliger ingezet bij het Sint Michael College in Zaandam. Hij was bijvoorbeeld betrokken bij schoolreizen. Sinds 2015 is hij begeleider van leerlingen die deelnemen aan het technasium onderwijs bij het SMC. Daarnaast zet Ron Nadort zich sinds 2016 in tegen het zwerfafval. Dagt doet hij met een speciaal voor dit doel aangepaste fiets en organiseert en begeleidt speciale opruimdagen van zwerfvuil in samenwerking met onder andere de gemeente en bewonersinitiatief ‘Duurzaam Wormerland’.


Fred Middelburg zet zich vanaf 1980 al in als vrijwilliger bij vereniging Le Champion zoals het organiseren van fietstochten en fietsroutes.

Fred Middelburg

Fred Middelburg zet zich vanaf 1980 al in als vrijwilliger bij vereniging Le Champion zoals het organiseren van fietstochten en fietsroutes zoals bij de Ronde van Noord-Holland, de Ronde van de Stelling van Amsterdam, de Ronde van de Westfriese Omringdijk en de Dam tot Dam FietsClassic. Zo’n acht jaar organiseerde hij veldritten, als lid van de Veldrittencommissie. Ook was Fred Middelburg medeorganisator van de Strandrace Egmond-Pier-Egmond, de Cycle Tour Amsterdam (2016-2019) en de Bauke Mollematocht (2016-2018). Sinds 2010 is hij voorzitter de Werkgroep Fietse. Deze werkgroep is verantwoordelijk voor de uitvoering van onder andere verenigingsevenementen, zoals de 7-Dorpentocht, de Duinentocht, de Kastelentocht, de Noorder IJ- en Zeedijktoer en de Markertoer. Ook is de inwoner uit Wormerland jarenlang penningmeester geweest van winkeliersvereniging Aktief.

Fred Middelburg zet zich vanaf 1980 al in als vrijwilliger bij vereniging Le Champion zoals het organiseren van fietstochten en fietsroutes.

Meest gelezen


Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda