Warme Black Friday ‘tegenactie’ van Vrijbuiter: Give Back Friday

Partnerbijdrage
Doe je ook mee met de Jas voor Jas-actie van de Vrijbuiter?
Doe je ook mee met de Jas voor Jas-actie van de Vrijbuiter? (Foto: aangeleverd)

ZAANDAM – “De mensen moeten wel wat hebben aan de jas die je inlevert. Zo moet de rits bijvoorbeeld nog goed zijn, de jas moet geen gaten hebben en is gevoerd en warm. Want de jassen gaan voor de Kerst nog naar de mensen in Oekraïne. Jij krijgt als dank in onze Jas voor Jas-actie tijdens Give Back Friday zelf €40,- korting op een nieuwe jas”, vertelt Julian van Woesik, storemanager van Vrijbuiter Zaandam. De outdoor avonturenwinkel aan de Stormhoek 17 laat met deze actie een tegengeluid horen op ‘kopen, kopen, kopen’ tijdens Black Friday.

Warmte voor medemens in oorlogsgebied, jij pakt 40 euro voordeel

Natuurlijk vind hij het ook leuk om een koopje te scoren. Tegelijk vindt Julian van Woesik het supergaaf met de Jas voor Jas-actie wat terug te doen aan de medemens die – letterlijk – in de koude zit. “Noem de actie ‘de wereld een stukje beter maken’. Een tegengeluid op de overconsumptie van Black Friday. Ons doel met de Jas voor Jas-actie is zoveel mogelijk jassen opsturen naar de mensen die ze zo hard nodig hebben.”

De oorlogsbeelden blijven schrijnend. Door de bombardementen op vooral energiecentrales zit de bevolking in Oekraïne ook deze winter weer vaak letterlijk in de koude. Waarbij temperaturen tot min twintig graden kunnen dalen. Jezelf warm houden is - naast voedsel - een essentiële levensbehoefte. Hoe mooi is het als jij daar je steentje aan bij kunt dragen?

“We liepen vorig jaar al rond met het idee. Door onze partner: GAiN, wat staat voor Global Aid Network - een wereldwijde organisatie die mensen in moeilijke situaties helpt – kunnen we er nu voor zorgen dat de ingezamelde jassen nog voor de Kerst naar Oekraïne worden gebracht. Daar worden ze geschonken aan degenen die de kleding het meeste nodig heeft”, licht de storemanager toe.

Warmte delen

Het idee achter de actie is eenvoudig, maar krachtig. Samen met jou zamelt Vrijbuiter winterjassen in onder de noemer ‘we moeten de warmte delen’. En wat is er nu warmer dan een goede winterjas? In de periode rond Black Friday - van 9 november tot en met 29 november - kun je een oude winterjas inruilen voor 40 euro korting op een nieuwe winterjas uit de Vrijbuiter collectie.

“Dat mag een Parka winterjas zijn maar ook een ski-jack. We hebben een ruime keuze aan merken zoals o.a. Jack Wolfskin, Regatta, Icepeak, Fjällräven, en Didriksons. Heb je je oude, maar nog bruikbare, winterjas ingeleverd en hem zo een tweede leven gegeven bij iemand die daarmee lekker warm de winter doorkomt , krijg je het gelijk het voordeel van 40 euro korting. Een win-win situatie”, aldus Julian.  

Spelregels

Omdat het wel de bedoeling is dat je jas een tweede leven krijgt, zijn er wel wat spelregeltjes over de bruikbaarheid van de ingeleverde kleding. Naast bovengenoemde criteria kun je met de eigen jas eerst even naar de kassa. Daar gaat een Vrijbuiter-medewerker bepalen of de in te ruilen jas aan de voorwaarden voldoet. De actie loopt van 9 november tot en met 29 november en is alleen geldig in de Vrijbuiter winkels. De korting is alleen in te zetten tijdens hetzelfde winkelbezoek bij aankoop van een nieuwe jas die duurder is dan 40 euro. Meerdere jassen tegelijk inleveren? De verkregen kortingen zijn niet optelbaar voor de aankoop van één nieuwe jas.

“Geen nieuwe jas nodig, maar wél deze actie steunen? Natuurlijk ben je meer dan welkom je oude jas te doneren ongeacht je korting wil of niet!”, besluit Julian. Kijk voor meer informatie op www.vrijbuiter.nl

Meest gelezen


Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda