Vernieuwde schoolplein OBS De Mei geopend

Algemeen
De kinderen kunnen zich weer goed vermaken op de nieuwe speeltoestellen.
De kinderen kunnen zich weer goed vermaken op de nieuwe speeltoestellen. (Foto: Michel Schermer)

WORMERVEER - Er is hard en met veel enthousiasme gewerkt de afgelopen weken op het schoolplein van OBS Basisschool De Mei aan de Voltastraat te Wormerveer. Maar het resultaat mag gezien worden. Afgelopen vrijdag werd het vernieuwde schoolplein feestelijk geopend.

“Voor de herfstvakantie heeft een groep ouders met vrijwilligers het plein voorbereid, zodat Groenfra/Flexibilo direct aan de gang kon. Het weer zat niet echt mee voor de werklui, er viel heel veel regen. Gelukkig was alles op tijd af waardoor de opening van het vernieuwde schoolplein op vrijdag 30 oktober door kon gaan”, vertelt Elise Arends.

Lint doorknippen

Vanwege de coronamaatregelen was het niet mogelijk om de opening groots aan te pakken. Toch werd er door het team een feestje van gemaakt. Alle kinderen ontvingen een beker met wat lekkers en werd het plein feestelijk geopend met het doorknippen van een lint.

Dit officiële moment werd onder luid gejoel van alle leerlingen, door de jongste en oudste leerling van De Mei verricht. De school hoopt, wanneer de coronamaatregelen het toelaten, er alsnog een grootse opening kan plaatsvinden. “De realisatie van het schoolplein is mogelijk gemaakt door de steun van vele sponsoren. Zonder hen was dit niet mogelijk geweest!”, zegt Elisa tevreden.

Natuurlijk hoort een zandbak erbij.
Lekker spelen op de nieuwe glijbanen.