Brug Krommenie over Nauernaschevaart blijft voorlopig dicht voor scheepvaartverkeer

Algemeen
Voorlopig dicht voor scheepsvaartverkeer.
Voorlopig dicht voor scheepsvaartverkeer. (Foto: Google StreetView)

KROMMENIE - Vorig jaar is de Brug Krommenie over de Nauernaschevaart in storing gegaan. Sindsdien wordt de brug niet meer bediend voor scheepvaart. Inmiddels is bekend dat de situatie voor het verkeer voorlopig ongewijzigd blijft: de Brug Krommenie wordt ook tijdens komend vaarseizoen niet bediend voor scheepvaart. 

De provincie Noord-Holland heeft meer tijd nodig om in detail te onderzoeken hoe het beweegbare deel van de brug moet worden aangepakt om eventueel weer bedienbaar te worden. Rond de zomer zijn deze onderzoeken afgerond. Daarna neemt de provincie een beslissing over mogelijke maatregelen bij de Brug Krommenie. Dat betekent dat scheepvaart er van uit moet gaan dat de Brug Krommenie dit vaarseizoen niet bediend wordt en dat er een doorvaartbeperking geldt.

Schepen tot een hoogte van 2,70 meter kunnen onder de Brug Krommenie doorvaren. Overige schepen moeten een alternatieve route kiezen. Als schepen via de Zaan willen varen moeten zij er rekening mee houden dat de Coenbrug ook niet bediend wordt wegens een mankement. Schepen tot een hoogte van 6,20 meter kunnen daar dan nog onderdoor varen. Schepen hoger dan 6,20 meter wordt geadviseerd om te varen via het IJsselmeer of via de Noordzee.

Meer informatie hierover is te vinden op www.rijkswaterstaat.nl/nieuws/archief/2023/03/start-vaarseizoen-2023-vaarwegbeperking-coenbrug-en-brug-krommenie