Update

‘Naam Robidus op iconische Saentoren is droom die uitkomt’

Nieuws
Op de kant richting Houtveldweg is de naam Robidus inmiddels geplaatst.
Op de kant richting Houtveldweg is de naam Robidus inmiddels geplaatst. (Foto: Dirk Karten)

ZAANDAM – “Het is een langgekoesterde droom die uitkomt; de naam van ons bedrijf op de iconische Saentoren in Zaandam. Donderdag gaan aan twee kanten de letters van Rabobank eraf om plaats te maken voor onze naam: Robidus”, vertelt Sven Kelder, CEO van Robidus.

‘We leveren diensten aan werkgevers maar zijn zelf ook een grote werkgever voor de Zaankanters geworden’

Het bedrijf dat advies en operationele diensten levert aan werkgevers en verzekeraars op het gebied van sociale zekerheid is zelf al sinds 1 mei 2003 in de Saentoren gevestigd. Inmiddels bestaat het personeelsbestand uit 473 medewerkers. De plaatsing van de 2,25 meter grote letters op de iconische toren valt precies samen met het twintigjarig jubileum van Robidus.


Donderdagmorgen wordt begonnen met het verwijderen aan twee kanten van de naam Rabobank. 

Vier Robidus etages

“De Saentoren faciliteerde onze groei door de jaren heen. Inmiddels houden we kantoor op vier etages, waaronder de drie hoogste. We leveren diensten aan werkgevers maar zijn zelf ook een grote werkgever voor de Zaankanters geworden. Des te mooier is het als onze naam straks op de iconische toren staat”, licht de directeur de groei van het concern toe.

Dienstverlening

Het doel van de Robidus Services dienstverlening is de kosten van de werkgever te verlagen door de inzetbaarheid van medewerkers te vergroten en wettelijke regelingen optimaal te benutten. Met de Robidus bedrijfstak Risk Consulting kunnen werkgevers advies krijgen op het gebied van loongerelateerde financieringsproducten.

Met het komend vertrek van de Rabobank uit de Saentoren verdwijnt ook de naam van de bank op den duur van de Saentoren.  

Eerst feest vieren

Het management en de werknemers van Robidus zien de naam van hun bedrijf pas op vrijdag in volle glorie boven het centrum van Zaandam (ver)schijnen. Want op donderdag wordt er eerst buiten de streek een groot feest gevierd in kader van het twintigjarig bestaan. Los daarvan moeten gespecialiseerde werklieden eerst aan twee zijden van de toren de naam van de bank eraf halen. Om vervolgens pas op vrijdag de nieuwe naam aan te kunnen brengen.

Rabobank neemt afscheid van wellicht Zaandams meest bekende ‘reclamebord’

Uiteindelijk komt de naam Robidus op alle vier de zijden van de toren. De Rabobank neemt in fases afscheid van wellicht Zaandams meest bekende ‘reclamebord’. De kans om de bedrijfsnaam Robius op dé kenmerkende Zaandamse toren – letterlijk - te laten schijnen komt doordat de Rabobank de toren op korte termijn gaat verlaten.

Donderdagmorgen wordt begonnen met het verwijderen aan twee kanten van de naam Rabobank.
De naam die synoniem lijkt voor de toren zelf gaat verdwijnen...
Aan twee kanten van de iconische Saentoren naast het iconische hotel Inntel Zaandam staat vanaf vrijdag de naam Robidus.