Ontmoeten en Genieten; toerrit groot succes

Nieuws
Glimmende motoren, klaar voor de toerrit.
Glimmende motoren, klaar voor de toerrit. (Foto: aangeleverd)

ZAANSTAD - Maar liefst twintig motoren kwamen op de Ontmoeting en Toerrit af van zondag 2 juli. Vooral local heroes waren aanwezig maar ook van ver kwam men; een stel uit Zeeuw-Vlaanderen. Zij rijden graag, voor de gezelligheid. Organisator Robert Jan: ‘Het was precies wat de dokter voorschreef’. 

In Huis te Zaanen werd, tijdens de lunch, de dag afgetrapt met een speech om de huishoudelijke regelementen door te nemen. Robert Jan zou Robert Jan niet zijn als hij hier niet iets leuks van maakt. De toch al droge ‘regels’ werden nog droger door er een stand-up van te maken, staand op een stoel aan de stamtafel bij Huis te Zaanen.

Na een bescheiden toerrit, vertrekkend langs de Zaanbocht, via de provinciale weg langs de Watertoren van Assendelft en de landerijen langs de (Noorder IJ- en) Zeedijk, richting Heemskerk en de pittoreske klinkers van Uitgeest, via de prachtige vergezichten en meren bij Krommeniedijk; oversteken naar de Starnmeer-polder richting Spijkerboor, keren bij Neck en via Wijdewormer en het bochtige Engewormer (ideaal voor motorrijders) weer terug naar de koffie langs de Zaan.

“Ik heb ongelooflijk leuke reacties ontvangen” zegt Robert Jan. De motorrijders staan te popelen om nog zo een mooie tocht te maken.

Glimmende motoren, klaar voor de toerrit.
Robert Jan op de stoel aan de stamtafel.
Robert Jan op de stoel aan de stamtafel.
Het was prachtig weer voor de motorrijders.