Buurtverkeersactie voor fijne en veilige Padlaan

Nieuws
Verzamelend wordt er op het grasveld aan het begin van de Padlaan – Kerkstraat nabij de Vaartbrug in Krommenie.
Verzamelend wordt er op het grasveld aan het begin van de Padlaan – Kerkstraat nabij de Vaartbrug in Krommenie. (Foto: aangeleverd)

KROMMENIE - De buurtbewoners, Veilig Verkeer Nederland en gemeente Zaanstad houden zaterdag 18 mei om 12.30 een Verkeersmiddag voor de Padlaan in Krommenie. Doel is aandacht te vragen voor de verkeersveiligheid en woonsituatie in de straat.

Actie ‘Van Racegevoel naar Dorpsgevoel’ 

Wethouder Gerard Slegers opent het evenement met aandacht vragen voor een snelheid van 30 km per uur op de Padlaan in Krommenie. “Er wordt stelselmatig te hard gereden en dit zorgt voor een verkeersonveilige situatie en veel overlast. Bewoners willen van het ‘racegevoel’ af en willen graag naar een dorpsgevoel! De Padlaan, ooit een rustige woonstraat, heeft zich de afgelopen twintig jaar ontwikkeld tot een drukke verkeersader met maar liefst 8000 auto’s per dag. Deze toename heeft geleid tot significante geluids- en fijnstofoverlast, mede doordat automobilisten de straat gebruiken als sluiproute om files op de nabijgelegen provinciale weg te ontwijken”, aldus de organisatoren.

Remwegdemonstratie

Om meer inzicht te krijgen in de remweg en stopafstand van 50 km/u en 30 km/u rijden is er een remwegdemonstratie georganiseerd door Incentive Company. Ook zijn er knutselverkeersborden door de bewoners van de Padlaan gemaakt en worden er 30 km ‘Rij Relaxt’-borden op de Padlaan gegeven om aandacht te vragen voor 30 km per uur. Door deze gedragsbeïnvloeding hopen de bewoners en de gemeente Zaanstad dat de snelheid omlaaggaat. En de eerste stap wordt gezet naar veiligere en gezondere omgeving.

Verzamelend wordt er op het grasveld aan het begin van de Padlaan – Kerkstraat nabij de Vaartbrug in Krommenie (zie foto).

De remwegdemonstratie vindt plaats bij de Industrieweg 3 in Wormerveer. Om 12.30 uur is de verzamelplaats bij de brug, Industrieweg 3, Wormerveer. De linkerkant wordt afgezet voor de remwegdemonstratie die om 13.00 begint.

De remwegdemonstratie vindt plaats bij de Industrieweg 3 in Wormerveer.