Oproep: doe mee aan 50 culturele tinten (West)Zaans

Uitgaan
Zaterdag 28 september is het weer de Dag van Westzaan waarbij je ook oldtimers kunt bewonderen maar dit jaar ook  '50 culturele tinten (West)Zaans'.
Zaterdag 28 september is het weer de Dag van Westzaan waarbij je ook oldtimers kunt bewonderen maar dit jaar ook '50 culturele tinten (West)Zaans'. (Foto: Dirk Karten)

WESTZAAN - De evenementenlocaties in Westzaan organiseren in het kader van Zaanstad 50 jaar gezamenlijk ‘50 culturele tinten (West)Zaans’. Dit is te beleven tijdens de Dag van Westzaan (zaterdag 28 september) én op zondag 29 september. De deelnemende locaties zijn: de Grote Kerk, ’t Reghthuys, de Kwaker en de Zuidervermaning. 

Muziek en cultuur als bindmiddel

Alle orkesten, leerlingen van Fluxus en andere muziekscholen, koren, muziekdocenten, fanfares, harmonie orkesten, slagwerkgroepen, artiesten, amateurbands, zangers en zangeressen, toneelverenigingen, balletgroepen, accordeonverenigingen, koperensembles, brassbands, dansgroepen, Rock & Roll, goochelaars, stand-up comediens, fotografen, schilderskringen etc.etc. in/of afkomstig uit de Zaanstreek wordt uitgenodigd om mee te doen met deze grote culturele/muzikale happening.

Diverse locaties

De optredens vinden plaats op een van de verschillende locaties in Westzaan. Bij de Grote Kerk, ‘t Reghthuys, De Kwaker (binnen of buiten op een podiumauto), de Zuidervermaning, Jongwijs, de Kazerne, Molen ’t Prinsenhof en in diverse tuinen langs de Weelsloot.

Er zijn voor de deelnemers geen kosten aan verbonden. Voor diegenen die een subsidie van de gemeente krijgen geldt dit ook als een openbaar optreden. Ook de toegang is gratis zodat het evenement voor iedereen toegankelijk is. . Aanmelden kan bij: jokesmit@upcmail.nl

Culturele happening

“Dit jaar bestaat Zaanstad 50 jaar. De stad bestaat uit zeven Zaanse kernen met elk hun eigen kenmerkende eigenschappen en bijnamen. Maar wat verbindt deze afzonderlijke kernen nu met elkaar? Natuurlijk muziek en cultuur! Wij roepen jullie allemaal op om mee te doen met deze culturele happening voor en door Zaankanters!”, aldus de organisatoren.

Wist je dit?

Assendelvers zijn Gortzakken
Kogers zijn Stijfselkneters
Zaandijkers zijn Krentenkakkers
Wormerveerders zijn Gladoren
Krommenieërs zijn Koekvreters
Westzaners zijn Kroosduikers
Zaandammers zijn Galgezagers