Eerste voorstelling stadsdichters Reinier Fosch en Lisa van Tongeren: Rumah Libi

Uitgaan
Samen met regisseur Jeannie Zuiderwijk werken de woordkunstenaars aan hun eerste korte voorstelling, Rumah Libi (betekenis: huis vol leven).
Samen met regisseur Jeannie Zuiderwijk werken de woordkunstenaars aan hun eerste korte voorstelling, Rumah Libi (betekenis: huis vol leven). (Foto: Ewien van Bergeijk)

ZAANSTREEK - Waar en wanneer kan ik jullie een keer langer samen op zien treden? Die vraag kregen stadsdichters Reinier Fosch en Lisa van Tongeren de afgelopen tijd steeds vaker. Nu kunnen ze antwoorden: binnenkort. Samen met regisseur Jeannie Zuiderwijk werken de woordkunstenaars aan hun eerste korte voorstelling, Rumah Libi (betekenis: huis vol leven).

,,We voelden allebei dat het tijd was om samen iets nieuws te gaan maken”, vertelt Lisa van Tongeren. “Door het stadsdichterschap hebben we gemerkt hoe goed onze creatieve klik is en met een eigen voorstelling kunnen we verder onderzoeken wat we willen maken en delen. Er is ook een tijd na het stadsdichterschap, dus we willen ook graag blijven optreden met persoonlijk werk.”

Matchfundingcampagne 

Wie ben jij als niemand kijkt? Wat uit jouw binnenwereld neem je mee naar buiten, en andersom? Daarover gaat Rumah Libi, een performance waarin allerlei vormen van vertelkunst samenkomen. “Om de voorstelling te financieren, doen we een matchfundingcampagne op het platform Voor je Wijkie”, legt Fosch uit. “Met het bedrag dat we ophalen, kunnen we de voorstelling in elkaar te zetten en try-outs te spelen. Het mooie aan matchfunding is dat er een community ontstaat van mensen die ons project mogelijk maken en van dichtbij volgen. Echt supporters dus!”

Try-out

De try-out van Rumah Libi is op zondag 26 mei om 20:30 uur gratis te zien in de Kamer, Dam 32a, Zaandam. Iedereen is welkom. Wil je komen kijken? Meld je dan aan via een mailtje naar: info@rl-producties.com Wil je een donatie doen? Ga dan naar voorjewijkie.nl en zoek Rumah Libi op bij de matchfundingcampagnes.